A bíróság feltételesen szabadlábra helyezte Ladislav Bašternákot - Körkép.sk
Belföld

A bíróság feltételesen szabadlábra helyezte Ladislav Bašternákot

A döntés nem jogerős.

Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A bíróság feltételesen szabadlábra helyezte az elítélt Ladislav Bašternák vállalkozót. A Trencséni Járásbíróság ezzel a döntéssel hétfőn eleget tett a máriatölgyesi (Dubnica nad Váhom) börtönigazgató javaslatának, aki Bašternák feltételes szabadlábra helyezését kérte. Bašternák a máriatölgyesi fegyházban tölti ötéves börtönbüntetését. A döntés nem jogerős. Az ügyész fellebbezést nyújtott be ellene.

 

A bíróság 30 hónapos próbaidőt rendelt el Bašternáknak, aki ezalatt az idő alatt nem hagyhatja el az országot, mozgását pedig technikai eszközökkel fogják ellenőrizni.

 

„A döntés ellen fellebbezést nyújtottam be egy másik folyamatban levő ügy miatt, melyben Ladislav B. ellen egyelőre nem jogerős ítélet született adócsalás miatt”

 

– jelentette ki Boris Buvala ügyész.

 

A Büntető Törvénykönyv lehetővé teszi a feltételes szabadlábra helyezést, amennyiben az elítélt már letöltötte büntetése felét, a büntetés-végrehajtás alatt megfelelő magatartást tanúsított, megbánta tettét, és feltételezhető, hogy szabadlábra helyezését követően nem fog további bűncselekményeket elkövetni.

 

2019 márciusában a Pozsonyi Kerületi Bíróság adócsalás miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte Bašternákot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket