Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A bíróság feltételesen szabadlábra helyezte az elítélt Ladislav Bašternák vállalkozót. A Trencséni Járásbíróság ezzel a döntéssel hétfőn eleget tett a máriatölgyesi (Dubnica nad Váhom) börtönigazgató javaslatának, aki Bašternák feltételes szabadlábra helyezését kérte. Bašternák a máriatölgyesi fegyházban tölti ötéves börtönbüntetését. A döntés nem jogerős. Az ügyész fellebbezést nyújtott be ellene.

 

A bíróság 30 hónapos próbaidőt rendelt el Bašternáknak, aki ezalatt az idő alatt nem hagyhatja el az országot, mozgását pedig technikai eszközökkel fogják ellenőrizni.

 

 hirdetes_810x300  

„A döntés ellen fellebbezést nyújtottam be egy másik folyamatban levő ügy miatt, melyben Ladislav B. ellen egyelőre nem jogerős ítélet született adócsalás miatt”

 

– jelentette ki Boris Buvala ügyész.

 

A Büntető Törvénykönyv lehetővé teszi a feltételes szabadlábra helyezést, amennyiben az elítélt már letöltötte büntetése felét, a büntetés-végrehajtás alatt megfelelő magatartást tanúsított, megbánta tettét, és feltételezhető, hogy szabadlábra helyezését követően nem fog további bűncselekményeket elkövetni.

 

2019 márciusában a Pozsonyi Kerületi Bíróság adócsalás miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte Bašternákot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!