Nyitókép forrása: SITA/Milo Fabian

 

A rendőség kint lesz az utcákon, és készen áll az intézkedésekre azokkal szemben, akik sajátos módon értelmezik a november 17-i évfordulót. Erről Hamran István országos rendőrfőkapitány beszélt keddi sajtótájékoztatóján. A bársonyos forradalom évfordulóján számos tömegrendezvényre kerül sor a fővárosban.

 

Hamran emlékeztetett, hogy a 412-es törvény, amelyet nemrég gyorsított eljárásban fogadott el a parlament a koronavírus-járvány harmadik hulláma kapcsán, már hatályos, és a rendőrség be fogja tartatni a belefoglalt intézkedéseket.

 

„Ellenőrizni fogjuk a COVID-igazolványokat és a többi törvény által előírt intézkedés betartását”

 

fogalmazott Hamran. Hozzátette, rendbontás esetén a rendőrség be fog avatkozni.

 hirdetes_300x300  

 

„A rendőrség kompromisszum nélkül beavatkozik, ha megzavarják a megemlékezéseket.”

 

A rendőrfőnök kijelentette, hogy a rendőrség szempontjából a jelenlegi járványintézkedések mellett a fővárosban holnap megrendezésre kerülő összes megmozdulást kritikusnak lehet minősíteni. Hangsúlyozta, hogy ma a szabadságot nem a rendőrség vagy az állam, hanem a COVID-19 és a kórházakban uralkodó válsághelyzet korlátozza. 

 

Zuzana Krištúfková járványszakértő  felhívta a figyelmet, hogy a rossz járványhelyzetre való tekintettel mindenkinek javasolják, gondolja át, hogy részt vesz-e bármelyik szerdai tömegrendezvényen.

 

„A megmozdulásokon terjedni fog a koronavírus, a Delta-variáns, amely nálunk most terjed, pedig súlyosabb lefolyású, a kórházak kapacitásai pedig most már erősen korlátozottak”

 

szögezte le.

 

Tombol a járvány, de az ellenzék tömegtüntetéseket szervez a jövő hétre

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!