Nyitókép: Facebook

 

Eduard Heger kormányfő a keddi kormányülés után bemutatta azokat az óvintézkedéseket, amelyeket a szakértői konzílium javasolt a rosszabbodó járványhelyzet megfékezése érdekében. A kormányfő leszögezte, egyetért a javaslatokkal, és csütörtökön minden bizonnyal a kormány is el fogja fogadni.

 

Íme, a szakértői konzílium javaslatai:

  • munkába járás OTP rezsimben
  • tömegrendezvények csak oltottaknak
  • a nem létfontosságú üzleteket és bevásárlóközpontokat csak az oltottak és a koronavíruson átesettek (OP) látogathatják
  • a sportversenyek szintén OP rezsimben működnének
  • a wellnessközpontok és az aquaparkok szintén OP rezsimben üzemelnének
  • a szálláshelyek szintén csak OP rezsimben működnének, kivételt képzenek a fekete járások, ahol már sem az oltottak, sem a covidon átesettek nem látogathatják a szálláshelyeket.

 

 hirdetes_300x300  

A kormányfő szerint ahhoz, hogy stabilizálódjon a helyzet a kórházakban és szép karácsonyunk legyen, az elkövetkezendő három hétben be kell tartanunk a szigorított óvintézkedéseket.

 

Humanitárius katasztrófa felé tartunk

 

Alena Košťálová, a szakértői konzílium tagja szerint Szlovákia az aktuális járványhelyzet miatt humanitárius katasztrófa felé tart. A járványhelyzet rendkívül komoly, és amennyiben nem sikerül megfékezni, előfordulhat, hogy a covidos betegeket nem fogják tudni ellátni a kórházakban.

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter szerint kulcsfontosságú, hogy az emberek beoltassák magukat a koronavírus ellen. Hozzátette, egyelőre semmilyen más eszköz nincs a kezünkben ahhoz, hogy megbirkózzunk a pandémiával. Egyben felszólította az oltatlan szlovákiai polgárokat, hogy oltassák be magukat, ezzel is támogatva a minőségibb egészségügyi ellátást, a szabadabb életet és a járvánnyal szembeni harcot.

 

„Elsősorban azért kerültünk ebbe a helyzetbe, mert az emberek nem tartják be a Covid-automata rendelkezéseit“

 

– magyarázta Eduard Heger kormányfő, hozzátéve, hogy amennyiben ezek a szigorítások nem lesznek elegendőek, és látni fogják, hogy az emberek nem tartják be az óvintézkedéseket, akkor még jobban bekeményítenek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.