Nyitókép: TASR/Pavol Zachar

 

Az OĽANO mozgalom megalakulásának 10. évfordulóját ünnepelték párttagok és a kormánykoalíció vendégei a pozsonyi Bôrik hotelben. A gyűlésen felszólalt a mozgalom alapítója és vezetője, Igor Matovič. Bátorságra és alázatra szólított fel, egyben Robert Ficot kritizálta, aki szerinte november 17-e eszméjét szeretné ellopni.

 

Eduard Heger miniszterelnök és Ján Budaj környezetvédelmi miniszter mellett felszólaltak a mozgalom alapító tagjai is, valamint a Za ľudí nevében Veronika Remišová – a Sme rodina-t Boris Kollár képviselte (igaz csak videóhívásként).

 

Matovič szerint Szlovákia nem más, mint erős emberek erős országa. Arra szólított fel, hogy ne lankadjon a harc egy olyan országért, ahol az emberek a jogállamiság tudatával élhetnek majd. Szerinte nem hallgattathat el minket a maffia csatlósainak sikoltozása és visítása.

 hirdetes_300x300  

 

Beszédében kitért a Smer-SD vezetőjének személyére is. Szerinte Fico megengedte, hogy a maffia irányítsa az államot a Smer vezette kormányok alatt, most pedig a november 17-i ünnep eszméjét és értékét veszélyezteti. Végül aláhúzta: Fico felelős több ezer COVID-19-ben elhunyt ember haláláért.

 

Eduard Heger miniszterelnök beszédében köszönetet mondott mindazon állampolgároknak, akik tíz éve támogatják a mozgalmat. Heger emlékeztetett arra, hogy Matovič több merész újítást is hozott a szlovák politikába, egyben az OĽANO nyitottá tette a politikát minden polgár előtt.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.