Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A rendőrség büntetőeljárást indított a szerdai, pozsonyi tüntetéseken sérülést szenvedő rendőrök ügyében. A hatósági személy elleni erőszakot elkövető ismeretlen tettest – ha sikerül bíróság elé állítani – háromtól öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

 

A rendőrség hivatalos közlése szerint egy ismeretlen tettes a Szabadságtérhez közeli parkban a tömegből egy gömb alakú tárgyat hajított a rendőrök felé, a tárgyból égő kanóc lógott ki. A tárgy végül felrobbant, és égési sérüléseket okozott az egyik rohamrendőrnél és egy pozsonyi városi rendőrnél. Az esetre szerdán este 18:30 körül került sor, röviddel a Kormányhivatal épülete előtt megmozdulás után. A rendőrök a helyszínen őrizetbe vettek egy 36 éves férfit, ám egyelőre nem tudni, hogy ez az ügy összefüggésben van-e a sérülést okozó incidenssel.

 

Hamran István országos főkapitány csütörtökön köszönetet mondott a rendőrségnek a szerdai megmozdulások felügyeletéért és hogy beavatkozott azokban az esetekben, amikor „az elkerülhetetlen volt”. Kiemelte a konfliktusellenes egységek tagjainak munkáját, egyúttal mielőbbi jobbulást kívánt a sérült rendőröknek.

 

 hirdetes_810x300  

A bársonyos forradalom évfordulóján több százan tüntettek Pozsonyban a kormány, a járványellenes intézkedések és az államfő ellen.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.