Nyitókép: Pixabay/”Kreuz und Quer”

 

Szigorúbb járványügyi intézkedések bevezetéséről dönthet ma a szlovák kormány, az új szabályokat várhatóan a mai, csütörtöki ülésén fogják elfogadni.

 

A keddi kormányülést követően Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök bejelentette, hogy a következő három hétben jelentősen szigorítani kell az intézkedéseken a negatív görbe letörése és a kórházak helyzetének stabilizálása érdekében.

 

Eszerint a munkavégzés úgynevezett „OTP” (oltott, gyógyult, tesztelt) üzemmódban fog történni, ellenben a nem létfontosságú üzleteket és szolgáltatásokat a jövőben csak az oltottak és gyógyultak vehetik majd igénybe.

 hirdetes_400x285  

 

Az amatőr sportversenyeken csak oltott és gyógyult személy vehet részt, a profi sportrendezvényeket azonban „OTP” üzemmódban rendezik. Változik a wellness- és vízparkok, valamint a hotelek látogathatósági rendje: ide szintén csak az oltott és gyógyult polgárok léphetnek be. Kivételt képeznek a fekete besorolású járások – itt az említett létesítmények zárva maradnak.

 

Az intézkedések pontos formájáról a kormány dönt. Heger mindenesetre már kijelentette, hogy a tanács minden javaslatával egyetért, egyúttal aláhúzta: ha a helyzet a szabályok változása után sem javul, akkor még keményebb lépésekre lesz szükség.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!