Gusztáv
  • HUF: 356.81
  • USD: 1.14
  • 1 °C
  • 7 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Szövetség helyett SzövetsÉK! A Most-Híd platform tovább bomlasztja a magyar egységet

Amíg platform szinten megy a szurkálódás, túl sok jóra ne számítsunk. Se mi választók, se ők, önjelölt politikai vezetők

Nyitókép: Körkép.sk

 

Egyre zavaróbb magyar szempontból mindaz, amit a Most-Híd platform a Szövetségen belül képvisel. Kezdjük egy kis emlékeztetővel: amikor a vegyespárt legutóbb kormányon volt, megpróbálta megszüntetni a Csemadokot azzal, hogy egy ellen kulturális szervezetet hozott volna létre, ellehetetlenítve az eddigit.

 

Majd amikor Igor Matovič immár kormányon MKP-s kérésre megígérte a Csemadok Matica Slovenská szintű állami támogatását, Gyimesi György pedig kijárta, a Most-Híd egyik politikusa, a többszörösen bukott Rigó Konrád azonnal torpedózni kezdte a körvonalazódó eredményt.

 

SzövetsÉK

 

Időközben sok víz lefolyt a Dunán, a vegyespárt megszűnt létezni, politikusait, vegyespárti ideológiáját azonban sikerült átmenteni a Szövetségbe. Hogy aztán ott folytathassák a bomlasztást, ahol csak lehet. Kritizálva a Fidesz-KDNP kormányt, támadva a szlovák kormány magyarbarát lépéseit és magyar politikusát, újabban pedig már saját pártjuk, a Szövetség elnökét, Forró Krisztiánt is. Mindezt úgy, hogy a Most-Híd a Szövetség alakuló kongresszusán alig pár hete még azt szajkózta, hogy be kell fejezni a nyilvános üzengetést, szurkálódást, különben saját maguk fogják szétverni az egységet.

 

A bomlasztásban mégis e szavak gazdája, Rigó Konrád jár az élen, akit Gyimesi György nemes egyszerűséggel csak a kultúrmaffia fejének nevezett. Igen, arról a kultúrmaffiáról van szó, mely évekig osztotta és fosztogatta az adófizetők pénzét a nemzetiségi kultúrára szánt pénzcsomagon keresztül.

 

Folytatják a parazita politizálást

 

Ez a fajta parazita politizálás mindig is jól jellemezte a vegyespártot. Előző vezetőjük, Bugár Béla emiatt lett leváltva az MKP éléről, majd alapította meg a Most-Híd nevű szlovák-magyar vegyespártot. Hogy két szlovák kormányban is folytassa a magyarokon való parazitálást. Megszavazva a magyar himnusz betiltását, elárulva a felvidéki magyarságot, átverve mindenkit, akit csak tudtak, és aki még hitt nekik.

 

Ha kellett, szembementek a Csemadokkal, ha kellett, ellenjelöltet indítottak az államfőválasztáson a Csemadok elnökével, Bárdos Gyulával szemben.

 

Bugár és tanítványai

 

E bomlasztó politikát Bugár Béla hintette el, majd az azóta már szlovák vizeken evező Ravasz Ábel, illetve Solymos László (Fidesz-ellenes tüntetéseken való részvétel), majd Rigó Konrád folytatta.

 

Rigóval el is értünk napjainkig, az immár közös pártban való politizálás időszakáig, ahol a Most-Híd platform egyfajta SzövetsÉK-ként folytatja a közös magyar érdekképviselet szisztematikus leépítését. Immár az MKP és az Összefogás kárára.

 

Legújabban épp Rigó Konrád nehezményezte közösségi oldalán, hogy Forró Krisztián elnöki szinten részt vesz a Fidesz kongresszusán.

 

A Fidesz helyett Márki-Zay mellett a helyük

 

Pedig az MKP korábbi elnöke csak oda ment, ahová a Fidesz stratégiai partnereként kutyakötelessége elmenni. És ahol az Orbán Viktor által csak köröm alatti szálkának titulált ideológia képviselőinek nincs helye. Pontosabban máshol van helyük. Fidesz fóbiásokként például a Párbeszéd, a Momentum, vagy az MSZP kongresszusán, esetleg egy Márki-Zay Péter által szervezett találkozón.

 

A Rigó Konrád félék megnyilvánulásai ékes bizonyítéka annak, miért lesz olyan nehéz, szinte lehetetlen elhitetni a felvidéki magyar választókkal, hogy a Szövetség tényleg komolyan gondolja.

 

Amíg platform szinten megy az üzengetés, szurkálódás, addig túl sok jóra ne számítsunk. Se mi, választók, se ők, önjelölt „politikai vezetők.“

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 39 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Rock
2021. nov. 18. 19:18

Az összes magyarnak csak személyre Gyimesire kell szavazni az összefogást el kell felejteni az csak olyan mint a moslék magyarországon ha valaki Gyimesi lesz rendesen támogatva majd alakít pártot is akire lehet szavazni és megodódott a probléma a szemetek mennek a süllyesztőbe fel kell ébredni a felvidéki magyaroknak ehhez

    Gerembes Karcsi
    2021. nov. 19. 10:35

    Helyes beszéd! 🤝És komolyan venni azt a tényt ami a hidasokra rá ilik hogy kutyából nem lesz szalonna!! Itt vagy Gyimesi alakít egy pártot vagy megint képviselet nélkül leszünk a parlamentben! Ez a kérdés választók felvidéki magyarok mit akartok egy újabb hidas mocskot vagy egy tiszta szívből magyarokert pártot? És ami Markit illeti egy kétszínű sompolygo Durcsan politika ivadeka!

B, Gy.
2021. nov. 19. 13:04

Isten mentse meg az osszes magyart a Gyurcsan fele politizalastol ha hatalomra kerulnek a magyarsag veget jelenti. Aki oket tamogatja az a magyarokat tamadja.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket