Marcell
  • HUF: 391.99
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Toxikus visszaszivárgás. Jakab Elemér (Most-Híd) lett a Szövetség-Aliancia platformelnöke a Nagymihályi járásban

Az Összefogás a választások előtt követelte a Most-Híd toxikus politikusainak távozását a közéletből.

Nyitókép: Most-Híd

 

Bugár Béla komája, az aktív politikai karrierje során botrányt botrányra halmozó Jakab Elemér lett a Szövetség-Aliancia Most-Híd platformjának elnöke a Nagymihályi járásban.

 

A hírről a szintén a régióban élő Gyimesi György (OĽaNO) számolt be, aki a legerősebb kormánypárt magyar nemzetiségű képviselője a parlamentben.

 

„Jakab Elemér lett a nagymihályi járás Most-Híd platform elnöke. Persze semmi közöm hozzá, de elképzelhető, hogy a dunaszerdahelyi járási platform elnök Bugár Béla lesz és a komáromi pedig Bastrnák Tibor?…csak hangosan gondolkodom“

 

– áll Gyimesi bejegyzésében.

 

 

Jakab Elemér ismert szereplője a felvidéki magyar politikai életnek, akinek nevéhez több botrány is fűződik. Ezek többek között a következők:

 

Az Štb, azaz a kommunista titkosszolgálat ügynöklistáján szerepel. Ő maga ugyan cáfolja, hogy aktív besúgó lett volna, állítását azonban már lehetetlen megerősíteni vagy cáfolni, mivel az ezzel kapcsolatos iratokat megsemmisítették.

 

Plágiumbotrány – Jakab Ukrajnában szerzett egyetemi diplomát. Főiskolai tanulmányait úgy végezte ukránul és angolul, szakdolgozatát pedig úgy írta ukránul, hogy egyik nyelven sem beszél.

 

A parlamentben több cikluson keresztül is tevékenykedett, de a Most-Híd legnémább és leglustább képviselői közé tartozott.

 

Parlamenti képviselőként összeférhetetlen volt, és esküje pillanatában is törvényt sértett. Úgy volt honatya ugyanis, hogy közben aktív vállalkozó és ügyvezető is volt, amire a jogszabály nem ad lehetőséget.

 

Meg nem erősített hírek szerint Marian Kočner maffiózó szervezésében azon négy parlamenti képviselő egyike lehetett, akik anno Dobroslav Trnka főügyésszé választására szavaztak.

 

Jakab Elemér és Bugár Béla komák. Bugár ugyanis Jakab fiának a keresztapja.

 

Komák. Bugár Béla és Jakab Elemér. Kép forrása: Most-Híd

 

Ez az ember lett tehát a hírek szerint a Szövetség-Aliancia Nagymihányi járásának platformfőnöke. Jakabnak így komoly befolyása lesz abba, hogy kit jelöl és kit indít a Szövetség-Aliancia a jövő évi összevont önkormányzati és megyei választásokon.

 

Az Összefogás párt és vezetője, Mózes Szabolcs a választások előtt követelte a Most-Híd toxikus politikusainak távozását a közéletből. Bugár Béla és Bastrnák Tibor mellett többek között Jakab Elemérét is.

 

Jakab most mégis az Összefogás részvételével is létrejött Szövetség Most-Híd platformjának vezetője lett a Nagymihályi járásban.

 

A Körkép.sk a Szövetség sajtóosztályához fordult a kérdésben. Válaszukra egyelőre várunk.

 

A Most-Híd és a Szövetség között az utóbbi időben feszültté vált a viszony, melyet több nyilvános nyilatkozat is alátámaszt. Rigó Konrád (Most-Híd platform) például Forró Krisztián pártelnököt kritizálta azért, mert részt vett a Fidesz kongresszusán. Rigó később nem vett részt a Szövetség közös sajtótájékoztatóján sem pénteken, bár neve szerepelt a meghívóban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 23 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. nov. 21. 15:49

Hidesok nelkul sem veluk nem fog tudni letezni a felvideki magyarsag ezt hasznalja ki Bugar es csapata. Kell ,hogy legyen valami kiut ebbol a kutyaszoritobol.

    Gerembes Karcsi
    2021. nov. 22. 13:01

    B. Gy barátom csak egy megoldás van! Ezeket a férgeket hátra vinni és agyon lovetni mindet! Nemlesz itt semmilyen szövetség a parlamentben meg Bugar és fajtái itt köröznek de ha jóbban szét nézünk nemis kell! Tanuljunk meg szlovákul de melete maragyunk meg magyarnak lenni! Vagy harcoljuk ki a referendumot és vissza a határt ami volt 38 és 45 között!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket