Nyitókép: Szövetség-Aliancia

 

A Szövetség-Aliancia és az MKDSZ vezetősége megállapodott, hogy eddig a Most-Híd szatelitjeként működő párt beolvad a Szövetségbe, az MKDSZ befejezi önálló működését és tagjai a soron következő választásokon már az új egységes párt jelöltjeiként mérettetik meg magukat. 

 

“Jó hír, hogy sikerült megállapodnunk. Akiknek fontos a szlovákiai magyarok életszínvonala és boldogulása ebben az országban, azok a politika újraindítása és egy ütőképes érdekképviselet mellett teszik le a voksukat. A Szövetség pedig egy ilyen párt kíván lenni. Örülök, hogy az MKDSZ látja ezt és csatlakoznak hozzánk”

 

– mondta Sólymos László, a Szövetség OT elnöke.

 hirdetes_400x285  

 

A Szövetség – Magyarok. Nemzetiségek. Régiók párt október 2-án alakult Somorján az MKP, a Híd és az Összefogás egyesülésével. A három elődpárt egy egységes gyűjtőpártot hozott létre, amelyben a politikai és világnézeti irányultság többféleségét a párt platformjai biztosítják, mindemellett a demokratikus pluralizmus és tolerancia elveit a párt belső működésében is tiszteletben tartják.

 

„A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség a múltban is az egységes magyar nemzet gondolatának jegyében fejtette ki politikai tevékenységét, ugyanakkor mindig Szüllő Géza 1928-ban megfogalmazott alapvetését tartottuk meghatározónak, miszerint mi itthon mindenkor magyarpolitikát, de nem magyarországi politikát csinálunk. A Szövetségben is eszerint fogunk politizálni”.

 

– mondta Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke.

 

 

A pártok megállapodása szerint az MKDSZ tagjai szabadon választhatják meg, melyik platform tagságáért folyamodnak. A pártelnök szerint ez nem volt kérdés, hiszen az elődpártok közül korábban is a Híddal működtek együtt.

 

„Mi a múltban is kitartóan szorgalmaztuk a Szlovákiában élő nemzeti közösségek kulturális és politikai együttműködését”

 

– hangsúlyozta Fehér.

 

„Minden MKDSZ-tagot örömmel fogadunk sorainkban. A Híd az együttműködés platformja. Együtt a Szövetségben is erősebbek vagyun”

 

– tette hozzá Sólymos László.

 

A felvételek szerint a bejelentésnél sem az MKP-platform, sem az Összefogás-platform képviselői nem voltak jelen.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.