Nyitókép forrása: TASR

 

A bíróság ma ítéletet mondott Horváth Lehet büntetőperében, akit a taláros testület 5 gyilkosságban, bűnszervezet támogatásában és egy 2003-as széflopás elkövetésében is bűnösnek talált. Az 58 éves vádlottat a bíróság nem jogerősen életfogytiglanra ítélte, és tekintélyes anyagi kártérítést kell fizetnie.

 

A Horváth számlájára írt gyilkosságok között volt a Sátor Lajos néhai maffiafőnök, a Reisz Andor (Sátor közeli embere), Karika Csaba (Horváth Lehel  embere), D. János és  L. Hellért (strómanok) megölése is. A vádpontok között volt egy 2003-ban elkövetett, 45 millió koronás (1,5 millió eurós) rablás is, amelyet a UNIBANKA kárára követtek el (jogutódja az UniCredit Bank). A banknak Horváth 1,5 milliós kártérítést köteles fizetni, valamint a meggyilkolt L. Gellért családtagjainak fejenként 10-10 ezer eurót, illetve Sátor Lajos két gyermekének, valamint a Karika-család három tagjának úgyszintén 10-10 ezer eurót.

 

Horváth eredetileg bűnösnek vallotta magát Sátor Lajos meggyilkolásában, és hajlandó volt vallomást tenni és együttműködni a rendőrséggel, ha cserébe nem kap letöltendő börtönbüntetést. De a Specializált Büntetőbíróság még a felmentése előtt maffiaügyekben vádat emelt ellene idén februárban.

 

  hirdetes_300x300   

Horváth a mai ítélet ellen fellebbezett, a Legfelsőbb Bíróságé a végső döntés.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.