Nyitókép: SITA/AP

 

Elismert orosz orvosok nyílt levélben hívták azokat az ismert személyiségeket a Covid-osztályokra, akik elutasítják a koronavírus elleni oltást. Az orvosok azt szeretnék, ha ezek az emberek a saját szemükkel győződnének meg a pandémia okozta következményekről.

 

A levelet aláíró orvosok azokhoz a közismert személyiségekhez – énekesekhez, színészekhez, celebekhez és politikusokhoz – fordultak, akik a médiában és a közösségi oldalakon prezentálják az oltásellenes nézeteiket, ahol több százezer ember követi őket figyelemmel.

 

 hirdetes_300x300  

Az orvosok felkínálták, hogy a rájuk nehezedő óriási munkateher ellenére személyesen vezetik körbe a celebeket a kórházak Covid-osztályain.

 

„Jenleg eléggé elfoglaltak vagyunk, és Önök tippelhetnek, hogy miért. De tekintettel arra, hogy mennyi ember követi és hallgatja Önöket a közösségi oldalakon, időt szakítunk arra, hogy körbevezessük Önöket az ún. vörös zónában, az intenzív osztályon és a kórházaink patológiai osztályán“

 

– írják az orvosok a levélben.

 

Egyúttal reményüket fejezték ki, hogy a Covid-osztályokon tett „kirándulás“ megváltoztatja a celebek oltással kapcsolatos nézetét, melynek következtében Oroszországban kevesebb ember fog meghalni covidban.

 

Az Oroszországi Föderációban jelenleg a lakosság 37 százaléka rendelkezik teljes oltottsággal, miközben az utóbbi hetekben naponta több mint ezer orosz hal bele a covidba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.