Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A kormány elfogadta azt a kormányhatározatot, amely kötelezővé teszi a munkahelyi OTP-rezsimet, vagyis csak az az alkalmazott léphet be a munkahelyére, amelyik oltási vagy átesettségi igazolással rendelkezik, vagy negatív tesztet tud felmutatni. Az alkalmazottnak a tesztelésre helyben is lehetősége lesz, a munkáltatónak biztosítania kell a tesztelés lehetőségét. Az állam a költségeket átfizeti úgy, hogy az antigéntesztek árát 5 euró/darabban maximálta.

 

A tesztek esetében öntesztelésre alkalmas antigénteszt lesz az alap, Richard Sulík gazdasági miniszter elmondása szerint a negatív eredmény egy hétig lesz érvényes. A munkahelyi OTP-rezsim az év végéig lesz érvényben.

 

A miniszter elmondása szerint a gyakorlatban mindez azt jelenti majd, hogy a munkahelyre érkező alkalmazott önteszttel leteszteli magát egy, a munkáltató által kijelölt megbízott személy előtt, aki hitelesíti az eredményt – nem kell egészségügyi alkalmazottnak lennie.

 

 hirdetes_810x300  

A gazdasági minisztériumnak kell kidolgoznia  a munkahelyi kötelező tesztelés segédletét, az egészségügyi minisztérium felel a tesztek árszabályozásáért, a pénzügyminisztérium pedig a tesztek átfizetéséért.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.