Nyitókép: Getty Images

 

November 25-től, csütörtöktől tilos lesz a tömegrendezvények megszervezése – tájékoztatott Dáša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

 

A korlátozás alól kivételt képeznek azok a rendezvények, ahol csak oltottak és koronavírus-fertőzésen átesett személyek vesznek részt legfeljebb tíz főig. Ezeket a rendezvényeket csak a munkavégzéssel kapcsolatban lehet megtartani, a szervezőnek pedig előre jelentenie kell, hogy tömegrendezvényt szervez.

 

 hirdetes_810x300  

Szentmiséket csak individuális pasztorációs tevékenységként lehet megvalósítani, esküvői szertartásokat és keresztelőket pedig legfeljebb hat fő részvételével lehet megtartani.

 

A temetések továbbra is létszámkorlátozás nélkül valósulhatnak meg. Az esküvői szertartásokon, keresztelőkön, temetéseken és szentmiséken fertőtleníteni kell a tárgyakat. Egy edényből tilos több személynek innia. Áldozás során az ostyát átadó személynek minden hívő után fertőtlenítenie kell a kezét, a két szín alatti áldozás során pedig minden áldozó személy után új kanalat kell használni.

 

Engedélyezettek a professzionális sportversenyek is, természetesen nézők nélkül. Račková szerint a játékosok és a szervezői csapat tagjainak letesztelése is kötelező lesz.

 

„A szervezőknek minden pillanatban készen kell állniuk arra, hogy felmutassák a rendezvény résztvevőiről készült listát, amelynek a résztvevők telefonszámát vagy e-mail címét is tartalmaznia kell egy esetleges járványügyi ellenőrzés esetén. A szervező két héten keresztül köteles megőrizni a listát, majd meg kell semmisíteni azt“

 

– jegyezte meg Račková.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.