Vilmos
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 19 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Leščáková (Za ľudí): Ha az omikron bejut az országba, az térdre kényszeríti a szlovák egészségügyet

Nehéz elképzelni, hogyan tudnának vele megbirkózni az egészségügyi dolgozók.

Nyitókép: SITA

 

Amennyiben Szlovákiába is bejut a koronavírus új variánsa, melyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) omikronnak nevezett el, az térdre kényszeríti az egészségügyet, nyilatkozta a Za ľudí alelnöke a közrádió szombat déli vitaműsorában.

 

Viera Leščáková el sem tudja, képzelni, hogyan tudnának megbirkózni vele az egészségügyi dolgozók, ha az ellenzék még ebben a helyzetben sem hagy fel a helyzet politikai célokra való kihasználásával.

 

Ján Richter (Smer) úgy reagált, hogy az ellenzék segítő kezet nyújtott a járványügyi intézkedések elfogadása terén, de a koalíció azt elutasította.

 

„A helyzet drámaian változik. Az aktuális óvintézkedések elegendőek, de nem veszik figyelembe az utóbbi néhány óra eseményeit, ami minden bizonnyal meg fogja változtatni az epidemiológusok és az infektológusok állásfoglalását“

 

– jelentette ki Leščáková.

 

Hangsúlyozta, annak ellenére, hogy Szlovákiában még nem jelent meg az omikron variánst, így is kritikus állapotok uralkodnak. Az omikron variáns terjedésével kapcsolatban az államtitkár úgy véli, a kormány hamarosan óvintézkedéseket fog bevezetni a rizikós országokból való belépés korlátozása érdekében. Hogy pontosan milyen óvintézkedésekről lesz szó, nem konkretizálta.

 

Leščáková úgy véli, hogy a szlovákiai egészségügyet elsősorban az alacsony oltottsági szint fogja térdre kényszeríteni. Hozzátette: az oltottak is megfertőződhetnek, de a kórházi statisztikák szerint a páciensek döntő többsége oltatlan. Az államtitkár egyúttal kritikával illette az ellenzéket, akik valótlanságokat terjesztenek. Felszólította a politikusokat, hogy „érzéketlenekből“ váltsanak át felelősségteljesre, álljanak ki az emberek elé, és mondják el azt, hogy az oltás az egyetlen járható út.

 

Leščáková továbbá a gyógyszergyárak bizniszével kapcsolatos megjegyzéseket is elutasította.

 

„Ne legyünk nevetségesek. Amíg a vakcina 20 euró, addig a lélegeztetőgépen fekvő páciens gyógyítása 20 ezer euróba kerül“

 

– jegyezte meg.

 

SITA/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

33 1776
2021. nov. 28. 20:03

Egy másik cikkükben azt írták : az első omikronos fertőzöttek enyhe tüneteket produkáltak! "Kapart a torkuk" . Ez már elég súlyosan hangzik ahhoz hogy rettegésben éljük , korlátozva ,tönkretéve a gazdaságot. Sokuknak vannak hozzátartozói vagy maguk is átestek a koronavírus fertőzésen , enyhébb tünetekkel oltás nélkül is!!!! Aki pedig akarta az már akár 3 adag védőoltást is felvett vagyis védve van! A korházakban az is oltatlan aki túl van az oltáson csak nem vált be vagy nem telt el 14 nap...?! Sok az ellentmondás a hivatalos propaganda média és az egészségügyben dolgozók tapasztalatai és magánvéleménye közt amit megosztanak a hozzátartozóikkal , de nem mondhatnak nyilvánosan. Az elit a legnagyobb virus ! Zsoldosaik őket szolgálják nem az igazságot. Ha a nép annyira megvezethető miért kell kényszeríteni a vakcinát? Ha olyan jól működik az oltás akkor azt minél többen önként vennék fel ,mert környezetük oltott jóléte kívánatossá tenné ! Sajnos inkább az van hogy két oltás után egyre többen kiábrándulnak a rossz tapasztalatok miatt. Közben a korrupció ellen küzdő kormányunk sorra a lefizetéssel probalja rávenni az oltakozásra az embereket. Pénzen megvehető emberek országa vagyunk? (politikusaink többsége biztosan) Az így elherdált pénzt inkább az egészégügyi dolgozók bérére fordithatták volna.Nem nem a dr.Mengelék , vakcinabizniszes Elit bábjaira....

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket