Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A kormány nem tud megbirkózni a koronavírus-járvánnyal. A jelenlegi lockdown rendszertelen, és nem segít a helyzet megoldásában – egyeztek meg a parlamenten kívüli pártok (PS, KDH, SNS) pártelnökei a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorában. Mint kiderült, a kötelező oltás kérdésében nem egységes az álláspontjuk.

 

A Progresívne Slovensko a kötelező oltás mellett van

 

 hirdetes_810x300  

 „Amilyen a kormány, olyan a járványhelyzet. A kormány gyávaságát illusztrálja“

 

– jegyezte meg Irena Bihariová, a PS elnöke, aki a 18 év feletti polgárok körében támogatja a kötelező oltás bevezetését.

 

Majerský szigorúbb lockdownt javasolna

 

Milan Majerský, a KDH elnöke szerint a jelenlegi lockdown „se kutya, se macska“. Véleménye szerint abban az esetben lenne értelme, ha mindenkire igazságosan vonatkozna. Elmondása szerint azzal, hogy a kormány csak valakiknek akar megfelelni, lényegében nem felel meg senkinek.

 

Majerský szerint csak az egész ország – beleértve a gazdaságot is – lezárása segítene. A hangsúlyt az oltásra fektetné.

 

Danko még nincs beoltva

 

Andrej Danko, az SNS elnöke „teljes káoszról és anarchiáról“ beszélt, szerinte a kormány a „kísérlet-tévedés“ metódus szerint cselekszik.

 

Szerinte a lockdown egy nagy káosz és elhamarkodott óvintézkedés, amit egyik napról a másikra vezettek be. Véleménye szerint az oltás az egyetlen járható út, de ő maga egyelőre nincs beoltva.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!