Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Az illetékes Regionális Közegészségügyi Hivatal a Losonci járásban is elrendelte a középiskolák és az alapiskolák felsőtagozatainak bezárását a járványhelyzetre való tekintettel. A járványszakértők a jelenlegi lockdown kapcsán eredetileg országos szintű iskolabezárásokat akartak, ám a javaslat nem ment át a kormányon az Sas vétója miatt. A döntés így a regionális Közegészségügyi Hivatalok kezébe került. A Rozsnyói és a Varannói járásokban azóta már elrendelték az iskolák bezárást, Losonc most követte példájukat.

 

” A betegség legnagyobb korspecifikus előfordulását a 10-14 és a 15-19 évesek körében tapasztaljuk. A járásban egyúttal nagyon alacsony az oltottsági szint. Alacsony átoltottságot mérünk az 50 év felettiek körében is”

 

idézte a TASR hírügynökség Nadežda Andót, a Regionális Közegészségügyi Hivatal vezetőjét.

 

 hirdetes_810x300  

Elmondása szerint az iskolák bezárása segít csökkenteni a lakosság mobilitását, és ezzel beszűkíthető a vírus terjedési lehetősége is. A hivatal folyamatosan figyeli majd a járávnyhelyzet alakulását, az oktatás szünetelésének nincs konkrét határideje. Az iskolák alsótagazatain és az óvodákban tovább folyik az oktatás.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.