A koalícióban nincs egyezség a nyugdíjasoknak szánt 500 eurós oltási utalványról. Sulíkék kötik az ebet a karóhoz - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -5 °C
  • 2 °C
Belföld

A koalícióban nincs egyezség a nyugdíjasoknak szánt 500 eurós oltási utalványról. Sulíkék kötik az ebet a karóhoz

Az SaS legfeljebb 150 euróval értene egyet

Nyitókép: SITA

 

A kormánykoalícióban egyelőre nincs egyezség arról, hogy milyen formában és milyen összeg kerüljön kifizetésre azon nyugdíjasok számára, akik úgy döntenek, hogy beoltatják magukat.

 

Az SaS frakcióvezetője, Anna Zemanová a SITA hírügynökségnek elmondta, hogy tartják magukat eddigi álláspontjukhoz, és ellenzik az 500 euróst juttatást.

 

A kormánypárt hozzáállása így azt jelenti, hogy koalíciós támogatás nélkül kerül a parlament elé a javaslat.

SJE Nyílt nap

 

Mint ismert, Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter bejelentése alapján az állam félmilliárd euróval segítené a Covid-19 miatt bezárásra kényszerült vállalkozásokat. A pénz a beoltott nyugdíjasokon és azok gyerekein, unokáin keresztül jutna el hozzájuk, akik az 500 eurós utalványt a meghatározott üzlethelyiségekben, vállalkozásoknál költhetnék el.

 

Az SaS a bejelentés után röviden annyit reagált, hogy ők 150 euróval értettek egyet.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. nov. 30. 13:25

Matovic huje bolond most osztogatni akar! Mikor a kórházakban majdnem háborús a helyzet 🤦‍♂️ azt a pénzt az egészségben dolgozóknak adni emelni azta kibas.zot fizetésüket!! És bővíteni a kórházakat nem elherdalni az állami támogatás és semmilyen más pénzeket most nézetek körül ti isten atkai anyaszomorito gyarló hazug senkiházi fosztogatok hogy hol kell a fejleszteni mert ha megint le al az egész európa szlovaki lesz az első olyan ország amely megszunik létezni éhen döglötök ti barmok! A kórházak a már az utolsokat rúgják 1es 2 semmit nem termelunk amit segítene át vini nehéz napokon .. Mindent bekel hozatni mer hazai nincs már semmi!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket