Nyitókép: Adobe Stock

 

A külföldön élő szlovákiai polgárok eldönthetik, hogy Szlovákiában vagy abban az adott országban oltatják be magukat a harmadik adag vakcinával, ahol élnek.

 

A szlovákiai polgárok azon szabályok szerint oltakozhatnak, amelyek az adott országra vonatkoznak. Amíg Szlovákiában hat hónapnak kell eltelnie a második adag vakcina után, addig a szomszédos Ausztriában négy hónapnak.

 

 hirdetes_810x300  

Azoknak a polgároknak, akik valamelyik uniós tagállamban oltatják be magukat, az adott ország uniós Covid-igazolványát kell kérvényezniük, ami az egész unión belül érvényes. Az egészségügyi tárca megjegyezte, hogy júliustól abban az országban adják ki a digitális uniós Covid-igazolványt, ahol a vakcinát beadták.

 

Abban az esetben, ha a szlovákiai polgárok valamelyik harmadik országban oltatják be magukat, akkor a nemzetközi tanúsítvány kikérése mellett az [email protected] honlapon a digitális uniós igazolvány kiadását is kérvényezniük kell.

 

Amennyiben a külföldön élő szlovákiai polgárok úgy döntenek, hogy Szlovákiában oltatják be magukat, automatikusan kiállítják számukra a digitális uniós Covid-igazolványt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.