A szlovákiai polgárok külföldön is beoltathatják magukat a harmadik vakcinával - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Belföld

A szlovákiai polgárok külföldön is beoltathatják magukat a harmadik vakcinával

A szlovákiai polgárok azon szabályok szerint oltakozhatnak, amelyek az adott országra vonatkoznak.

Nyitókép: Adobe Stock

 

A külföldön élő szlovákiai polgárok eldönthetik, hogy Szlovákiában vagy abban az adott országban oltatják be magukat a harmadik adag vakcinával, ahol élnek.

 

A szlovákiai polgárok azon szabályok szerint oltakozhatnak, amelyek az adott országra vonatkoznak. Amíg Szlovákiában hat hónapnak kell eltelnie a második adag vakcina után, addig a szomszédos Ausztriában négy hónapnak.

 

SJE Nyílt nap

Azoknak a polgároknak, akik valamelyik uniós tagállamban oltatják be magukat, az adott ország uniós Covid-igazolványát kell kérvényezniük, ami az egész unión belül érvényes. Az egészségügyi tárca megjegyezte, hogy júliustól abban az országban adják ki a digitális uniós Covid-igazolványt, ahol a vakcinát beadták.

 

Abban az esetben, ha a szlovákiai polgárok valamelyik harmadik országban oltatják be magukat, akkor a nemzetközi tanúsítvány kikérése mellett az ockovanie.zahranicie@health.gov.sk honlapon a digitális uniós igazolvány kiadását is kérvényezniük kell.

 

Amennyiben a külföldön élő szlovákiai polgárok úgy döntenek, hogy Szlovákiában oltatják be magukat, automatikusan kiállítják számukra a digitális uniós Covid-igazolványt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket