Nyitókép forrása: TASR/Jaroslav Novák

 

A HZDS egykori politikusa, az IT- és energetikai szektor egyik nagyvállalkozója, Jozef Brhel oligarcha kiszabadulhat a vizsgálati fogságból, ahova azért került, mert a gyanú szerint részt vett a Pénzügyőrség korábbi vezetése alatt történ közbeszerzési csalásokban. A vizsgálati fogság december 2-án jár le, a Legfelsőbb Bíróság pedig kedden úgy döntött, hogy felülbírálja a Speciális Büntetőbíróság elsőfokú határozatát, amely a szigorított fogság meghosszabbítása mellett döntött.

 

A vád szerint Brhel volt annak a bűnszervezetnek és korrupciós láncnak a feje, amely a Pénzügyőrség IT-beszerzésein nyerészkedett. A vádak között van megvesztegetés, hűtlen kezelés, közbeszerzési machináció és pénzmosás is. Brhel a vádakat elutasítja.

 

Az ügyész azért javasolta a vizsgálati fogság meghosszabbítását, mert úgy vélte, fennál a veszélye, hogy Brhel szabadlábon befolyásolhatja a tanúkat. Két hónapos fogság hosszabbítást kért, amit az elsőfokú bíróságtól meg is kapott. Az idő rövidsége nem véletlen, az Aktuality.sk beszámolója szerint a Vámszedő-ügyben zajló nyomozás a végéhez közeledik.

 

  hirdetes_300x300   

A Legfelsőbb Bíróság azonban indokolatlannak minősítette a vizsgálati fogság meghosszabbítását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!