Marcell
  • HUF: 391.99
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Belföld

A rendőrség az elkövetkezendő hétvégéken célzott ellenőrzéseket fog végezni a határokon

Mindemellett a véletlenszerű ellenőrzések is folytatódnak.

Nyitókép: Polícia SR/Facebook

 

A rendőrség az elkövetkezendő hétvégéken célzott ellenőrzéseket fog végezni az osztrák, magyar, lengyel és cseh határon. Az ellenőrzések elsősorban a Szlovákiába belépő utasokra vonatkozó karanténintézkedések betartására fognak vonatkozni – tájékoztatott Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzátéve, hogy a határokon zajló véletlenszerű ellenőrzések is folytatódnak.

 

A célzott ellenőrzésekre december 4-én, 11-én és 18-án kerül sor.

 

A rendőrség emlékeztetett arra, hogy minden 12 évnél és 2 hónapnál idősebb személynek – a kivételeket leszámítva – regisztrálnia kell a http://korona.gov.sk/ehranica weboldalon, mégpedig legkésőbb a határátlépéskor.

 

A teljes oltottsággal rendelkező személyeknek érvényes igazolással kell bizonyítaniuk azt, hogy be vannak oltva. Az oltatlan személyeknek az országba való belépés után karanténba kell vonulniuk. A karantént tünetmentes lefolyás esetén a tizedik napon lehet befejezni, illetve negatív PCR-teszt abszolválása után. A tesztet legkorábban a karantén ötödik napján lehet elvégeztetni.

 

A rendőrség egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenkinek kötelező karanténba kell vonulnia, aki az elmúlt 14 napban a Dél-afrikai Köztársaságban, Botswanában, Namíbiában, Lesothoban, Szváziföldön, Mozambikban, Zimbabwén, Izraelben, Hongkongban vagy a Seyechelle-szigeteken tartózkodott.

 

 

Körklép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket