Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

A kormány állítólag fontolgatja azt a lehetőséget, hogy a beoltatlan koronavírusos betegek járuljanak hozzá kezelésük költségeihez. Erről Jana Bitto Cigániková (SaS) parlamenti képviselő, a parlamenti egészségügyi bizottság elnöke beszélt a JOJ televízió Na hrane című politikai vitaműsorában.

 

Cigániková ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy az Egészségügyi Minisztérium csütörtökön közzétette az elmúlt három hónap beoltott és beoltatlan COVID-betegeinek költségeit. A beoltatlanok kezelésére az állam ez idő alatt 37,5 millió eurót költött, míg a beoltottak kezelésre 2,53 millió eurót kellett fordítani.

 

„Teljesen helyénvaló terítékre tenni a hozzájárulás kérdését. Ma javasoltam az SaS-nek, hogy terjesszük be ezt javaslatként a koalíció elé”

 

mondta Cigániková. Megerősítette, hogy a hozzájárulás jogilag kikövetelhető az érintettektől.

 hirdetes_810x300  

 

Elmondása szerint azonban ez nem azt jelenti, hogy a beoltatlan koronavírusos betegnek kezelése egész összegét kéne megfizetnie, de olyan összeget sem, amely számára anyagi csődöt jelentene. Helyette olyan rendszeren gondolkoznak, mint ahogy a károkozási önrész működik autóbalesetek esetén.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.