Nyitókép forrása:  SITA/Branislav Bibel

 

A COVID-betegek számára fenntartott ágykapacitások 76,1 százaléka már foglalt, és jelenleg az egész országban 62 szabad lélegeztetőgép-kapacitás áll rendelkezésre – közölte Zuzana Eliášová, az Egészségügyi Minisztérium szóvivője. .

 

A legtöbb szabad lélegeztetőgépes kapacitás Kassa megyében van (14), Trencsén megyében ellenben már egyetlen egy sem maradt, így az ilyen kezelésre szoruló koronavírusos betegeket más kórházakba szállítják át.

 

Az egészségügyi tárca a kórházakkal és a mentőszolgálattal közösen koordinálja.

 

 hirdetes_810x300  

„Az elmúlt hét napban a mentősök 30 beteget szállították át, akiknek tüdőventillációs lélegeztetőgépre volt szükségük. A legtöbbjüket a túrócszentmártoni Egyetemi Kórházból szállították el, illetve az átszállítottak közül a legtöbben az Irgalmas Testvérek Kórházban, Pozsonyban kapnak ellátást”

 

közölte Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter.

 

Az elmúlt héten 137 esetben olyan betegeket is átszállítottak más kórházakba, akik nem szorultak lélegeztetőgépre.

 

Hat olyan beteg van az országban, akiknek külső extrakorporális membránoxigenizációra (ECMO, extrakorporális életfenntatásra) van szüksége (ez egy külső vérkeringetési rendszer, azoknál alkalmazzák, akiknek a szíve és a tüdeje nem képes megfelelő mennyiségben oxigéncserét végrehajtani; a membránoxigenizátor közérthetőbb elnevezése „mesterséges tüdő” – a szerk.).

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!