Nyitókép: Natália Milanová Fb-oldala

 

A kulturális miniszter közösségi oldalán magyarázta, hogy az 500 eurós oltási utalvány vissza lesz forgatva és a szlovák gazdaság és kultúra leginkább sújtotta ágazatait támogatja.

 

„Sajnálom, hogy az egész téma csak az 500 euró körül forog, mintha a beoltottak készpénzt kapnának. Pedig nem így van. A pénz nem veszik el egy fekete lyukban“

 

– fogalmazott Milanová a közösség oldalán. Hangsúlyozta, hogy természetes, hogy az állam kompenzálja azok kárát, akik nem tudnak dolgozni vagy vállalkozni. Csak 2020-ban 4,8 milliárd euróra rúgtak a járványkezelés és pénzügyi támogatás költségei. Ez mintegy 1100 euró minden egyes felnőttre.

 

 hirdetes_810x300  

„Egyesek számára ez nem gond, de 500 euró a járvány által leginkább sújtott gasztroszektor, turizmus és főleg a kultúra számára, már gond,“

 

– írta.

 

A miniszter asszony nem rejtette véka alá abbéli véleményét sem, hogy a legjobb megoldás a járványra a kötelező oltás lenne.

 

 

A miniszter asszony nem rejtette véka alá abbéli véleményét sem, hogy a legjobb megoldás a járványra a kötelező oltás lenne.

 

„Mivel a kötelező oltással kapcsolatban egyelőre nincs társadalmi megegyezés, így minden egyes beoltott személy számít,”

 

folytatta azzal, hogy más országok viszonylag kemény és drága korlátozásokat vezetnek be a nem beoltottakkal szemben.

 

„Mi inkább a beoltottak helyzetét akarjuk könnyíteni annak érdekében, hogy számuk emelkedjen, mert pont a nem beoltottak miatt dőlnek be a kórházak és halnak meg feleslegesen az emberek,“

 

zárta.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:
Címkék: Natália Milanová

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.