Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A lockdown nem jelent hosszú távú megoldást és nem is fenntartható, csupán későbbre halasztja a szenvedést és az áldozatok – jelentette ki Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes, beruházásokért és regionális fejlesztésekért felelős miniszter, aki a hétfői koalíciós tanácson enyhítéseket szeretne kiharcolni az oltottak számára.

 

„Az oltottak számára az üzletek, szolgáltatások és a szentmisék elérhetővé tételét fogjuk kérni“

 

– jelentette ki Remišová. A koalíciós partnerekkel folytatott tárgyaláson azt fogja kérni, hogy az oltottak számára ne csak egy hétig legyenek érvényesek az enyhítések, hanem legalább január 9-ig vagy 10-ig. Remišová elutasítja az oltottakra és az oltatlanokra egyaránt vonatkozó országos lockdownt.

 hirdetes_810x300  

 

Lengvarský december 16-ig hosszabbítaná meg a lockdownt, utána enyhítések következnének az oltottaknak és a covidon átesetteknek

 

„Az egyetlen, ami ebben a járványban segít, ha elegendő embertömeg lesz beoltva, kiváltképpen az 55 év felettiek korosztályában“

 

– jelentette ki, hozzátéve, hogy a kórházakban az esetek többségében az 55 év felettiek és az oltatlan személyek kerülnek lélegeztetőgépre.

 

A jelenléti oktatás korlátozásával kapcsolatban annyit mondott, az alapiskolákat utolsóként kell bezárni és elsőként kell kinyitni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.