Nyitókép: SITA

 

Hétfő este után kedd reggel is folytatódott a koalíciós tanács tárgyalása a lockdown esetleges meghosszabbításáról és a további járványügyi intézkedésekről.

 

Boris Kollár és Peter Pčolinský is megerősítették, hogy egyelőre nincs megegyezés a koalíciós pártok vezetői, valamint Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter és Eduard Heger kormányfő között. Nem zárták ki, hogy a tárgyalások egész estig elhúzódhatnak, miközben a döntést csak a szerdai kormányülés után hozzák nyilvánosságra.

 

„Valamilyen döntésnek kell lennie. Letelik a kéthetes lockdownunk. Ezekben a napokban átértékelődik. Vannak itt valamilyen javaslatok a konzíliumtól, ami azt jelenti, hogy valamilyen megegyezés lesz holnap a kormányülésen.”

 

mondta Pčolinský.

 hirdetes_300x300  

 

Boris Kollár az Expres rádióban megerősítette, hogy a december 9-én véget érő lockdown ügyében még nem tudtak megegyezni. Annyit azonban elárult, hogy az egészségügyi miniszter által hétfőn prezentál három fázisú nyitáshoz képest minden másként lesz.

 

A Sme rodina továbbra is elutasítja a kötelező oltás bármilyen formában történő bevezetését, bár magát az oltást támogatják, de nem kényszerrel, vagy szankciók kilátásba helyezésével.

 

Jana Bittó Cigániková (SaS) szerint van rá esély, hogy a koalíció még a kormányülés előtt megegyezésre jut, azt azonban hangsúlyozta, hogy az SaS-nek gondja van a lockdownnal.

 

Michal Šipoš, az OLaNO frakcióvezetője szerint a tárgyalások folytatódnak a járványügyi intézkedésekről, „az a cél, hogy a 60 pluszos korosztály minél nagyobb mértékben oltott legyen”.

 

Juraj Šeliga (Za ľudí) szerint a koalíció már közel van a megegyezéshez.

 

„Azt gondolom, hogy nagyon jó megegyezést sikerült kötni. Még néhány részletet tisztázni kell, folytatódni fognak a megbeszélések. Remélem, hogy ma délután, vagy holnap a kormányfő és a pártelnökök bejelentik ezt a megegyezést”

 

nyilatkozta Šeliga azzal, hogy szerinte a járványügyi szakértők és a polgárok is elégedettek lehetnek majd.

 

SITA, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!