Sára, Márió
  • HUF: 357.82
  • USD: 1.13
  • -2 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Heger: A lockdown árt a gazdaságnak, a 60 év felettieket be kell oltani

A kormányfő szerint a 300 eurós motivációs pénz az utolsó lehetőség, illetve a kötelező oltásra való felkészítés.

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Elsősorban az oltatlan betegekkel telített kórházak miatt Szlovákiának lockdownt kellett bevezetnie. A korlátozások azonban hatalmas károkat okoznak a gazdaságnak – az elveszett nyereségeken, bevételeken és béreken. Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök ezért is támogatja a 300 eurós motivációs pénzt azoknak a 60 év feletti polgároknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen. A kormányfő kihangsúlyozta, ezt a pénzt tekinti az utolsó megoldásának, egyúttal a kötelező oltásra való felkészítésnek.

 

Heger nagyon fontosnak tartja a leginkább veszélyeztetett korosztály – a 60 év felettiek korcsoportja – beoltását, hiszen elsősorban ők kerülnek lélegeztetőgépre a kórházakban. Amennyiben ezeket az embereket sikerülne beoltani, enyhülne a kórházakra nehezedő nyomás.

 

Arra a kérdésre, miszerint a veszélyeztetett korosztály oltását nem lehetne-e olcsóbb módszerrel elérni, például a kötelező oltás bevezetésével, Heger azt válaszolta, hogy a politika a lehetséges művészete. A kormányfő már felvetette a kötelező oltás témáját, de nem mindegyik koalíciós partner támogatja.

 

„Hatalmas pénzekről van szó. Nem beszélve arról, hogy az oltatlanok miatt telítettek a kórházak, és lockdownt kellett kihirdetnünk. Ez csak az elveszett nyereségeken, bevételeken és béreken több tíz, sőt több százmilliós veszteségeket jelent“

 

– összegezte a kormányfő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket