Nyitókép forrása: MTI/Vasvári Tamás

 

A 60 év felettiek megkapják oltottsági státuszuktól függően a 300 vagy 200 eurós oltási bónuszt. A parlament megszavazta az erről szóló törvényjavsaslatot. Az Igor Matovič nevéhez kötődő törvény célja növelni az oltási hajlandóságot a legveszélyeztetettebb, idősebb korosztály körében. A javaslatot a 138 jelenlévő képviselő közül 97 támogatta (végül a HLAS is mellette szavazott), 13-an voltak ellene és 28-an tartózkodtak.

 

A 300 eurós bónuszra azok jogosultak, akik állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkeznek Szlovákiában, és 2021 év végéig betöltik 60. életévüket, és akik teljesítik az oltakozás kapcsán megszabott feltételeket: az év végéig fel kell venniük a harmadik adag oltást, vagy legalább regisztrálniuk kell a oltásra úgy, hogy január 15-ig fel is vehessék azt.

 

Száz euróval kevesebbre, tehát 200 euróra jogosultak azok, akik idén június 30-tól az év végéig felvették vagy felveszik mindkét adag oltást, illetve ha még az év végéig regisztrálnak a második adagra, és 2022. január 15-ig fel is veszik azt. Azok is megkapják a 200 eurós bónuszt, akik november 25. december 31. között megkapják az első adag oltásukat, vagy legalább regisztrálnak rá és január 15-ig beoltatják magukat. Az egyadagos oltóanyagokat felvevők esetében a 200 euró akkor jár, ha az év végéig beoltatják magukat, és a jövő év március 1-ig felveszik az emlékeztető oltást is.

 

 hirdetes_400x285  

A pénz az Egészségügyi Információk Nemzeti Intézete (NCZI) adatai alapján kerül kifizetésre. A kormány később módosíthat a jelenlegi szabályokon, például kitolhatja az egyes határidőket egy egyszerű rendelet segítségével is, de az elfogadott törvény legfeljebb nyolc hétnyi változtatást enged meg.

 

SITA.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.