Belföld

Mutatjuk, pontosan kik is lesznek jogosultak a 300, illetve 200 eurós oltási bónuszra

A pénzügyi juttatást nem kell kérni, a feltételeket teljesítő 60 év feletti polgároknak automatikusan ki fogják küldeni.

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Zuzana Čaputová államfő pénteken aláírta a 60 év felettieknek járó oltási bónuszról szóló törvényt. A juttatást postai utalványon keresztül fogják kifizetni azoknak a 60 év feletti polgároknak, akik teljesítik a feltételeket, a pénzt pedig a postán vehetik majd át.

 

Az Aktuality.sk kérdéseire Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője azt válaszolta, hogy a postai utalványok kifizetése a posta mindennapos tevékenységei közé tartozik, ezért az oltási bónusz kifizetésében nem látnak problémát. Azoknak az időseknek az esetében, akik nem tudják a postán személyesen átvenni a pénzt, postai kézbesítőt biztosítanak. Hogy mikor kezdi meg a Szlovák Posta a jogosultaknak járó oltási bónusz kifizetését, az a pénzügyminisztériumtól fog függeni, ugyanis a posta csak a pénz kifizetésének megvalósítója.

 

A pénzügyi juttatást nem kell kérni, a feltételeket teljesítő 60 év feletti polgároknak automatikusan ki fogják küldeni postai utalványon.

 

A pénzügyi tárca egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a 60. életév betöltésének feltétele 2021. december 31-ig érvényes. Amennyiben valaki az év végén tölti be a 60. életévét, akkor is jogosult lesz az oltási bónuszra, amennyiben a születésnapja előtt abszolválja az oltást.

 

Ki jogosult az oltási bónuszra?

 

Az egyszeri juttatásra az a személy jogosult, aki 2021 decemberéig betölti a 60. életévét, állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkezik Szlovákiában, és Szlovákiában abszolválta a koronavírus elleni oltást.

 

  • Az oltási bónuszra az a személy jogosult, aki 2021. december 31-ig felveszi a harmadik, megerősítő oltást, illetve eddig az időpontig regisztrál a harmadik oltásra és azt legkésőbb 2022. január 15-ig abszolválja. Ebben az esetben az illető 300 eurót kap.

 

  • Az oltási bónuszra az a személy is jogosult, aki 2021. június 30-tól 2021. december 31-ig felveszi a második oltást, illetve eddig az időpontig regisztrál a második oltásra és azt legkésőbb 2022. január 15-ig felveszi. Ebben az esetben az illető 200 eurót kap. Az a személy, aki 2021. június 29-ig felvette a második vakcinát, csak abban az esetben lesz jogosult az oltási bónuszra, ha 2021. december 31-ig felveszi a harmadik adag vakcinát is, vagy eddig az időpontig regisztrál a harmadik oltóanyagra, amit legkésőbb 2022. január 15-ig felvesz. Ebben az esetben az illető három oltóanyaggal lesz beoltva, és jogosult lesz 300 euróra.

 

  • Az oltási bónuszra az a személy is jogosult, aki 2021. november 25-től 2021. december 31-ig felveszi a koronavírus elleni első oltást, illetve eddig az időpontig regisztrált az első oltásra és azt legkésőbb 2022. január 15-ig felveszi. Ebben az esetben az illető 200 eurót kap. Az a személy, aki 2021. november 24-ig felvette az első oltást, csak abban az esetben lesz jogosult az oltási bónuszra, ha 2021. december 31-ig regisztrált a második adag vakcinára, amit legkésőbb 2022. január 15-ig felvesz. Ebben az esetben az illető két adag vakcinával lesz beoltva és 200 eurós oltási bónuszra lesz jogosult.

 

  • Az oltási bónuszra az a személy is jogosult, aki 2021. december 31-ig egydózisú oltóanyaggal oltatja be magát és 2022. március 1-jéig abszolválja a második, megerősítő dózist. Ebben az esetben az illető szintén 200 eurót kap.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. dec. 11. 11:38

Na most én ezt nem értem! Miért mindég a nyugdíjas van előnyben? Ki produkál a munkák utáni adót ők? Minket egyszerű munkásokat meg magasról leszarnak! A nyugdíjas kap bónuszt akor kapnak reggel időt a bevásárlás mintha egész nap nem lene idejük megveni azta liter tejet és a kiflit mi csaladosok meg a gyerekeknek az iskolába nemtudjuk megveni a kalácsot és bármit az uzsonajukhoz mert a vének reggel 6 órától a boltokat járjak! Ja egészen 10 óráig ezis erdekesvolt, igaz a nyugdíjasok és a cigányok a potenciális választók és ha ezeket támogatják akor kérjek tőlük az adót is és nekünk munkásoknak dolgozóknak hagyjanak békét mindenféle adóval ha nem adtok nekunkse kéne adni

Kati
2021. dec. 11. 12:31

Tisztelt Gerembes Ur ! Mi nyugdijasok , ledolgoztunk aktivan tobb , mint 40 evet . Felneveltuk gyerekeinket , legtobben kozulunk az unokaink gondozasat is vallaljuk !!! Ha On es hasonlo nezetu emberek nem tisztelik az idoseket / tobbek kozott gondolok a szulokre, nagyszulokre / , akkor ne csodalkozzon senki , h a mai vilag olyan , amilyen. Nincsenek emberi ertekek . Kerem gondolkozzon el nagyon , mert az ido minden egyes eloleny szamara halad elore. Az iskolaban jobban oda kellett volna figyelnie a helyesirasra !!! Egy a vének kozul .

musztafa ibrahim
2021. dec. 12. 21:02

Karesz, te kis Lenke, értetlenke, mit nem érteni? A 60+ biztos, hogy mind nyugdíjas? Ezért kár volt a bumfordiságért. Te lenni nem egyszerű, hanem együgyű. Hogyaszongya: akor, lene, nemtudjuk megveni, uzsona, ezis, erdekesvolt.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket