Nyitókép: Markíza TV

 

Az SaS elnöke és a volt belügyminiszter volt a Markíza televízió Testre szabva című politikai vitaműsorának vendége.

 

Sulík és Saková egyetértettek abban, hogy nem volna szabad kötelezővé tenni a koronavírus elleni oltást. Az SaS ugyanakkor nem egységes a kérdésben, Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter például támogatja az oltás kötelezővé tételét bizonyos korcsoportok és ágazatban dolgozók számára.

 

 hirdetes_810x300  

A két politikus egyetértett abban is, hogy ha kötelezővé tennék az oltást az egészségügyi szférában dolgozók számára, ahol 15-20 százaléka a nővéreknek, illetve orvosoknak nincs beoltva, többen elhagynák a szakmát, amit az ország a jelenlegi helyzetben nem engedhet meg.

 

Sulík megerősítette a Milan Krajniak (Sme rodina) által az RTVS-ben elmondottakat, miszerint a kormány keddi ülésén vélhetően lehetővé teszi a családlátogatást a karácsonyi időszakban.

 

A liberális párt elnöke mielőbb újranyitná az éttermeket, tekintve, hogy a járványügyi mutatók az elmúlt napok megszorításainak köszönhetően javuló tendenciát mutatnak.

 

A műsorban szóba került a Mária Kolíková igazságügyi miniszter által előkészített, az álhírek terjesztőit büntető jogszabálytervezet, melyet Sulík ellenez.

Saková részéről elhangzott, hogy a Hlas-SD el tudja képzelni a marihuána fogyasztással kapcsolatos büntetések mérséklését.

 

Körkép.sk/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!