Nyitókép: SITA/AP

 

Szlovákiában hat hónap helyett már három hónap után lehetőség lesz a harmadik, megerősítő vakcina felvételére – derült ki az mRNS alapú vakcina alkalmazásáról szóló módosított iránymutatásból. A hírt Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője közölte.

 

A megerősítő oltást 18 éves kortól annak a személynek lehet beadni, aki teljes oltottsággal rendelkezik. A harmadik oltást legkorábban három hónappal a második oltás után lehet felvenni. Eliášová hozzátette: azok a személyek, akik mindkét oltást abszolválták, de átestek a Covid-19 megbetegedésen vagy monoklonális ellenanyagokat kaptak, három hónappal a fertőzésen való átesés után, illetve a monoklonális ellenanyagokkal történő kezelés után szintén felvehetik a harmadik oltást.

 

 hirdetes_400x285  

Az egydózisú vakcinával oltott személyek már két hónap után megkaphatják a megerősítő vakcinát.

 

„A második oltás és a megerősítő oltás közötti intervallum lerövidítésének lehetősége egy újabb jelentős lépés ahhoz, hogy megvédjük a polgárok életét és egészségét abban az időben, amikor egy újabb mutáció (omikron) színre lépése várható“

 

– jelentette ki Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikortól lesz lehetőség három hónap letelte után a megerősítő vakcinára jelentkezni, ugyanis a korona.gov.sk oldalon még nincs lehetőség a második oltás felvételétől számított hat hónapnál korábban regisztrálni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!