Nyitókép: SITA/Marián Peiger

 

A gyorsvonatokban és a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) IC-vonataiban a rendőrök a mozdonyvezetőkkel együtt fogják ellenőrizni az OTP-rezsimet – erősítette meg a hírt Tomáš Kováč, a ZSSK szóvivője.

 

Az OTP-rezsim (oltottak, negatív teszttel rendelkezők, covidon átesettek) december 17-től, péntektől lesz érvényes a távolsági vonatokon és a távolsági buszokon. Azok az utasok, akik a felsorolt feltételek közül egyet sem teljesítenek, nem vehetik igénybe a távolsági buszokat és a vonatokat.

 

  hirdetes_300x300   

 „Arra kérjük az utasokat, hogy tartsák be az összes érvényben lévő járványellenes óvintézkedést, takarják el a légzőszerveiket, a gyorsvonatokon és a távolsági vonatokon pedig készítsék elő az oltásról, a fertőzésen való átesésről vagy a negatív teszteredményről szóló érvényes irataikat. Az ellenőrzést a rendőrök a mozdonyvezetőkkel együtt fogják végezni“

 

– jelentette ki a szóvivő.

 

Peter Sádovský, az Autóbusz-közlekedési Szövetség (ZAD) elnöke az OTP-rezsim betartásával kapcsolatban nem számít jelentősebb problémákra a távolsági autóbuszokon.

 

 „Csak a szigorított üzemmód segíthet abban, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba, ami a személyszállítás felépülését is magával hozza. Megvannak a meghatározott eljárásainak abban az esetben, ha valaki nem tartaná tiszteletben a szabályokat. A sofőrnek jogában áll kiutasítani az utast a buszból, vagy a rendőrséggel összhangban cselekedni“

 

– mondta Sádovský.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.