Nyitókép: lekom.sk

 

Mivel a koronavírus-járvány jelen lesz az életünkben, ezért meg kell tanulnunk számolni a hullámait és együtt élni vele – jelentette ki Pavel Oravec, a Szlovák Orvosi Kamara elnöke. Hozzátette: a koronavírus-járvány különböző intenzitású pandémiává fog átalakulni. Egyúttal felszólította az embereket arra, hogy oltassák be magukat.

 

„A vírus tovább fog mutálódni, ezért különböző vakcinamódosításokra lesz szükség. Ennek következménye az lesz, hogy a lakosság megszerzi a kollektív immunitást, az emberek többet fognak tudni a betegségről, folyamatosan javulni fognak a járványügyi intézkedések, új és jobban alkalmazható gyógyszereket fognak fejleszteni, és hatékonyabb lesz a szociális, valamint a gazdasági problémák kezelése“

 

– állítja a kamara elnöke.

 

 hirdetes_810x300  

A kamara állítása szerint a társadalom meg fog tanulni együtt élni az új koronavírussal. Meggyőződésük, hogy sikerül megoldani a társadalmi feszültségeket, mérsékelni a betegek szenvedését, csökkenteni a halálesetek számát, illetve az egészségügyi dolgozók mentális és fizikai terheit.

 

Oravec ismételten felszólította az embereket, hogy ne higgyenek az álhíreknek, és oltassák be magukat a Covid-19 ellen. Továbbá arra kérte az embereket, hogy tartsák be a járványellenes óvintézkedéseket. A kamara elnöke egyúttal arra is rámutatott, hogy a lockdown világszerte hatékony, de csak rövid ideig.

 

A kamara továbbá úgy véli, hogy a teljes oltottsággal rendelkező személyeknek rövidebb ideig kellene társadalmi izolációban tartózkodniuk, mint azoknak, akik nem oltatják be magukat. Sőt, az oltottakat az óvintézkedések enyhítése során is előnyben kellene részesíteni. A kamara szerint az oltott személyeknek sokkal kisebb a vírusterhelés, ezért a betegségük lefolyása is enyhébb. Mindemellett nem foglalják a helyet a kórházak úgy, mint az oltatlanok.

 

A kamara véleménye szerint a helyzet megoldását illetően az oltatlanok esetében negatív pénzügyi stimulációt, azaz pénzügyi hozzájárulást kellene alkalmazni a teszteléshez és a megelőzéshez. A kamara szerint az oltatlanok nemcsak magukat, hanem a környezetüket is veszélybe sodorják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!