Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az oktatásügyi miniszter szerint ennek elsősorban technikai okai vannak, de a koronavírus is komoly befolyással bír.

 

Jövőre várhatóan nem online formában lesz az érettségi, jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter. Mint elmondta, a koronavírus miatt egyszerűen lehetetlen felkészülni bizonyos dolgokra. A problémát leginkább az online forma technikai biztosításában látja.

 

Kiemelte, hogy a digitalizációra szánt keretösszeg nem volt elég arra, hogy minden diák és tanár kapcsolódni tudjon online, és rendelkezésre álljanak a komponensek és a számítógépek is.

 hirdetes_300x300  

 

A miniszter szerint az érettségi online formában való lebonyolítását a közbeszerzés is lassítja, ami nehezíti a számítógépek beszerzését és azok eljuttatását oda, ahol szükséges. Ugyanakkor számol azzal, hogy 2022-ben az alap- és középiskolák kaphatnak számítógépeket.

 

Az oktatásügyi tárca vezetője még 2020-ban a SITA hírügynökségnek elmondta, hogy ha sikerül mindent bebiztosítani, beleértve a személyi kérdéseket, iskolázásokat, akkor 2022-ben legalább a távutasok érettségije már online formában történhet.

 

„Nehogy most mindenki megijedjen attól, hogy 2022-ben csak online formában fogunk érettségiztetni. Több tesztelési fázisra is sor kerül a jövő évben, ahol gyakorolhatjuk a távutas étettségiket. Tehát a mostani harmadikosok is, akiket ez érintene, több lehetőségük lesz kipróbálni, milyen az, online formában érettségizni. Mindezt kellően letesztelhetik 2022-ben, még az érettségi időpontja előtt,“

 

magyarázta még 2020-ban Gröhling.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!