Nyitókép forrása: illusztráció/SITA/Branislav Bibel

 

A koronavírus legfiatalabb szlovákiai áldozata novemberben mindössze négy éves volt. A beoltatlanok adták a koronavírusban elhunytak 83 százalékát, és az egész novemberi hónapban összesen 1443 emberéletet követelt a járvány új hulláma. A beoltatlan halálos áldozatok száma 1199 volt (83,09 százalék) – derül ki az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal statisztikáiból.

 

2021 novemberében az elhunytak közül 647 volt nő, 796 férfi. A legfiatalabb női áldozat mindössze négy éves volt, a legidősebb 102 éves. A legfiatalabb férfi áldozat 21, a legidősebb 98 éves volt.

 

A novemberben elhunytak közül 219-en voltak teljeseb beoltottak, harmadik oltással pedig csak nyolcan rendelkeztek, ugyanakkor ez a 219 áldozat átlagban 6,4 hónappal ezelőtt vette fel a második adag oltást, átlagéletkoruk pedig 76 év volt.

 

 hirdetes_400x285  

A novemberi hónapban a fentieken kívül további 167 haláleset történt, amelyeknél a koronavírus-fertőzés felelősségének fokát nem tudták megállapítani. Közülük 61-en voltak beoltva, ebből hét személy csak egy adag oltást vett fel. Mivel ezek a személyek rendkívül súlyos elsődleges betegségekkel rendelkeztek, a Felügyelet nem vizsgálja jobban a koronavírus érintettségének okát.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!