Nyitókép: Pixabay/”Pexels”

 

Mától enyhülnek a járványellenes intézkedések Szlovákiában. A kijárási tilalmat ezentúl csak éjszaka, 20:00 és 5:00 óra között kötelező betartani. Az országban azonban továbbra is szükségállapot van érvényben, továbbá tilos a hat embernél nagyobb csoportok gyülekezése, kivéve ha közös háztartásban élnek.

 

Ján Mikas országos tisztifőorvos rámutatott: illúzió, hogy az intézkedések lazításával jobb idők jönnek, egyben lankadhat az éberség. Kiemelte, hogy a járványügyi helyzet továbbra is nagyon súlyos, és nem világos, hogy a koronavírus új omikron-variánsa miként fog viselkedni a lakosság körében.

 

Az éjszakai kijárási tilalom alól kivételt képez például a munkába való utazás, az egészségügyi ellátás igénybe vétele vagy bizonyos üzletek felkeresése. A kivétel ezen felül a közeli személy vagy hozzátartozó gondozására, illetve a külföldre történő utazásra is vonatkozik.

 hirdetes_810x300  

 

Az úgynevezett OP-rendszerben (oltott-gyógyult) kinyithatják kapuikat a múzeumok, a galériák, a kiállítótermek és a könyvtárak. Szintén OP-módban a fitnesztermek, a fodrászok, a pedikűrösök, valamint a szállodák éttermei és wellness létesítményei 5.00-20.00 óra között fogadhatnak vendégeket.

 

Könnyítések lépnek életbe a sport területén is. Péntektől a professzionális sportversenyek engedélyezett eseményei közé felkerültek a floorball férfi/női extraligás versenyei. Újra lehetőség nyílik továbbá a sportegyesületek alá tartozó klubok edzéseire. Egyben a szabadtéri sportpályák is kinyithatnak – mindez a már ismert OP-üzemmódban.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.