Belföld

Az Alkotmánybíróság szerint a Legfelsőbb Bíróság megsértette Bödör jogait

Az AB törölte a márciusi bírósági határozatot

Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A Legfelsőbb Bíróság megsértette a nyitrai oligarcha Miroslav Bödör oligarcha korrupció és bűnszervezetben való részvétel miatt vizsgálati fogságban lévő fiának, Norbert Bödörnek jogait azzal a március 23-i határozattal, amellyel meghosszabbították vizsgálati fogságát – döntött az Alkotmánybíróság.

 

Az AB ezzel eltörölte a Legfelsőbb Bíróság döntését Bödör vizsgálati fogságban tartásáról, és továbbította azt további eljárásra. A taláros testület határozata értelmében a Legfelsőbb Bíróság 576 eurót köteles fizetni Bödörnek jogai megsértéséért. A márciusi legfelsőbb bírósági döntés elleni fellebbezés többi részét az AB elutasította.

 

Március 23-án a Legfelsőbb Bíróság szeptember 1-jéig hosszabbította meg Bödör vizsgálati fogságát, pedig az elsőfokú bíróság (a Specializált Büntetőbíróság) csak júliusig kért hosszabbítást.

 

Bödör jelenleg is rács mögött van, legutóbb december 16-án utasította el a Specializált Büntetőbíróság az oligarcha szabadlábra helyezési kérelmét. Ez a döntés még nem jogerős, jelenleg ismét a Legfelsőbb Bíróságnál pattog a labda. Bödör ellen időközben az illetékes ügyész vádat is emelt.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket