Nyitókép: SITA

 

Štefan Hamran átmeneti időszakra kinevezett országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy Robert Ficoval (Smer-SD) szemben azért emeltek vádat, mert a kijárási tilalom tömeges megszegésére buzdított.

 

„Kormányellenes tüntetés kapcsán sem gyülekezhetnek tömegesen, például gépkocsiban. Ilyen kivétel nincs a jogszabályban. Ez a játékszabályok megsértése,“

 

–  jelentette ki Hamran Robert Fico múlt heti rendőrségi ügyével kapcsolatban, melynek keretében előállították őt, miután autós konvojos kormányellenes tüntetést szervezett.

 

 hirdetes_810x300  

Hamran hangsúlyozta, hogy Ficot nem letartóztatták, mivel parlamenti képviselőként nem bűncselekmény elkövetése közben fülelték le.

 

„A vádlottat előállítottuk az illetékes szerv parancsa alapján,“

 

– mondta Hamran.

 

Az országos rendőrfőkapitány szerint nem az a büntetendő, hogy az emberek a saját kocsijaikban ülnek. Az viszont, hogy autós tüntetésen vesznek részt veszélyhelyzet idején, amikor az egészségügyi dolgozók ki sem látnak a munkájukból, a vállalkozók pedig a túlélésükért küzdenek, arcátlanság. Fico szerinte ilyen körülmények között döntött úgy, hogy a törvényesség határán lavírozva szervez kormányellenes autós tüntetést.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.