Nyitókép: TASR – Martin Baumann

 

A harmadik oltás a közelgő omikron variáns miatt is fontos – jelentette ki hétfőn Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő, aki a pozsonyi Nemzeti Futballstadionban megkapta a harmadik koronavírus elleni oltását.

 

Heger elmondta, hogy július 23-án oltották be a második adaggal, és amikor megkapta az SMS-t arra vonatkozóan, hogy már a harmadik oltást is felveheti, élt a lehetőséggel. A miniszterelnök rámutatott arra, hogy azok az országok, ahol sokkal magasabb az átoltottsági szint, szigorúbb óvintézkedéseket vezetnek be karácsonyra.

 

„Megpróbáljuk a lehető legtöbb információt beszerezni arról, hogy miként fog viselkedni az új variáns. Annyit biztosan tudunk, hogy nagyon gyorsan terjed“

 

 hirdetes_300x300  

– jelentette ki a kormányfő azzal, hogy a harmadik adag oltás jelentősen megemeli az omikron variánssal szembeni védelmet.

 

Heger szerint fontos, hogy a megerősítő adaggal elsősorban az idősek éljenek.

 

„Örülök annak, hogy Szlovákiában már csaknem 800 ezren beoltották magukat a harmadik vakcinával“

 

– konstatálta a miniszterelnök, egyben hozzátette, hogy az átoltottság tekintetében Szlovákia a ranglista végén kullog. Heger arra biztatja az embereket, hogy oltassák be magukat.

 

A kormányfő azt ajánlotta a polgároknak, hogy tartsák be az összes óvintézkedést. Mielőtt meglátogatnák a rokonokat, teszteltessék le magukat, tisztességesen viseljék a reszpirátorokat és minimalizálják a társas érintkezést.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!