OP-rezsimbe kerülnek azok a személyek, akik nem oltathatják be magukat - Körkép.sk
Károly, Karola
  • HUF: 390.44
  • USD: 1.09
  • -1 °C
  • 4 °C
Belföld

OP-rezsimbe kerülnek azok a személyek, akik nem oltathatják be magukat

Az oltás alóli kivételt igazoló, QR-kóddal ellátott tanúsítvány mellett negatív teszttel is rendelkezniük kell.

Nyitókép: SITA/Viktor Zamborský

 

Azokat a személyeket, akik nem oltathatják be magukat a koronavírus elleni vakcinával, OP-rezsimbe (oltott, covidon átesett) fogják sorolni. Az oltás alóli kivételt igazoló, QR-kóddal ellátott tanúsítvány mellett negatív teszttel is rendelkezniük kell, de számukra a PCR-tesztet ingyenesen fogják elvégezni – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője. A módosítások december 23-án, csütörtökön lépnek hatályba.

 

Az aktuális iránymutatás szerint azok a személyek, akik nem oltathatják be magukat, oltás alóli kivételt igazoló tanúsítványt kérhetnek, amelyet az orvos állít ki. Az oltás alól kivételt élvező személyektől OP-rezsimben 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet, vagy 48 óránál nem régebbi antigéntesztet fognak érni.

 

A vakcinával kapcsolatos ellenjavallatokról a szakorvos, a körzeti orvos vagy a gyermekorvos adhat igazoló tanúsítványt. Minden ilyen pácienst nyilvántartásba vesznek. Eliášová arra is felhívta a figyelmet, hogy helytelen vagy hamisított ellenjavallatért az orvost terheli a felelősség. A tanúsítvány QR-kódot tartalmaz.

 

„Átmeneti ellenjavallat esetén a pácienst legalább három havonta meg kell vizsgálni, hogy fennáll-e még az ellenjavallat, az eredményt pedig fel kell tüntetni a tanúsítványon“

 

– zárta a szóvivő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket