Nyitókép: SITA

 

Sorra térnek vissza a nagypolitikába a korábbi, Most-Hídas éra alatt korruptálódott politikusok. Jakab Elemért, Bugár Béla komáját a napokban megválasztották a Szövetség-Aliancia Országos Tanácsának a tagjává.  A hírről Gyimesi György (OĽaNO) számolt be közösségi oldalán.

 

Jakab az egyik legtoxikusabb  felvidéki magyar politikus, nevéhez botrányok sorozata fűződik, melyekről a Körképen külön cikkben számoltunk be.

 

Toxikus visszaszivárgás. Jakab Elemér (Most-Híd) lett a Szövetség-Aliancia platformelnöke a Nagymihályi járásban

 hirdetes_400x285  

 

Ezek közé tartozik például a kommunista titkosszolgálat, az ŠtB ügynöklistáján való szereplése, vagy ukrán diplomabotránya, ahol úgy szerzett plágiummal doktorit, hogy nem is beszéli az ország nyelvét. Továbbá, hogy parlamenti képviselőként vállalkozott, illetve, hogy sajtóhírek szerint több más hidas társával együtt ő is megszavazhatta Marian Kočner barátjának, Dobroslav Trnkának a főügyésszé választását. Trnka végül egy szavazat híján nem lett főügyész, bár Kočner már a pezsgőt készítette Trnka irodájában.

 

GRATULÁLOK JAKAB ELEMÉRNEK!
Jakab Elemért fölfelé buktatják. A Most-Híd egyik leghírhedtebb, múltat idéző arca új funkcióba kerül. Jakab korábban azt nyilatkozta, hogy az országos politikában már nem akar részt venni és a Szövetség-Aliancia megalakulásával sem ért egyet. Ennek ellenére most mégis beválasztották őt a párt Országos Tanácsába.
A volt képviselő úr a földim. A földi sikerének pedig elvileg örülni kell. Gratulálok tehát Jakab Elemér újabb politikai sikeréhez.
A múlt árnyai nem vesznek el, továbbra is itt kísértenek közöttünk!
– fogalmazott Gyimesi György hétfő délelőtt közösségi oldalán.

 

Jakab Elemér Bugár Béla és Bastrnák Tibor mellett egyike volt azon három vegyespárti politikusnak, akiknek  Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke nyíltan követelte a közéletből való távozását. Amennyiben Gyimesi értesülései igazak, Jakab a távozás helyett visszatért. Egy ilyen jelölés beláthatatlan politikai következményekkel járhat a Szövetség-Aliancia egészére nézve.

 

A Szövetség Országos Tanácsát egyébként Solymos László (Most-Híd platform) vezeti. A Most-Híd platform az utóbbi időben Rigó Konrád és Solymos László részéről folyamatosan támadja Forró Krisztiánt, a Szövetség elnökét.

 

Solymos a minap élesen nekiment Berényi Józsefnek, az MKP platform elnökének is, aki a platformok megszüntetésére tett javaslatot. Solymos szerint aki a platformok létjogosultságát megkérdőjelezi, az magát a Szövetséget kérdőjelezi meg.

 

Értesüléseink szerint Jakab nem az egyetlen hidas politikus, aki kompromittálhatja az egész Szövetséget. Érsek Árpád Szövetségen belüli ambícióiról szintén suttognak a Dunaszerdahelyi járásban. Könnyen lehet, hogy Bugár Béla legközelebbi körének visszaszivárgása már maga a bukott pártelnök, Bugár Béla visszatérésének próbál megágyazni a Most-Híd platform hathatós segítségével.

 

A Körkép.sk a Szövetség-Aliancia sajtóosztályához fordult a Jakabbal kapcsolatos értesülés megerősítése vagy cáfolása céljából, de kérdésünkre egyelőre nem kaptunk választ.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.