Nyitókép forrása: Miskolc, 2021. december 18. Beoltanak egy nõt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina elsõ adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. december 18-án. A háromnapos oltási akció keretében elõzetes regisztráció és idõpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat az oltópontokon december 16. és december 18. között.
MTI/Vajda János

 

A Szlovák Posta hétfőn megkapta a pénzügyminisztériumtól az első adatbázist, amelyen letesztelik a 300 és 200-eurós jutalmak kifizetését, melyeket a beoltott 60 év felettiek kapnak meg. A rendelkezésre álló információk szerint a készpénzes postai utalvány mellé egy levelet is kiküld majd a minisztérium.

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, a 2. és 3. adag koronavírus elleni oltást felvevő 60 évnél idősebbek 200, illetve 300 eurós készpénzes jutalomban részesülnek. A kormány célja a jutalommal az érintett korosztály minél nagyobb átoltottságát hivatott elérni.

 

Igor Matovič pénzügyminiszter a jutalom bejelentésekor elmondta, hogy már karácsony előtt elkezdhetik a jutalmak kifizetését, ez azonban nem történt meg. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Szlovák Postának, ami a pénz kézbesítését végzi, szüksége van még néhány napra.

 

 hirdetes_810x300  

Hétfőn a posta szóvivője azt nyilatkozta, hogy már megkapták az utalványok nyomtatásához szükséges első adatokat, amivel letesztelhetik a nyomtatást. Ezen felül a kísérőlevél végleges szövegezésére várnak, amellyel együtt beborítékolják az utalványokat.

 

A pénzügyminisztérium közlése szerint mintegy 493 ezer 60 év feletti személy adatait adták már meg a postának, akik 300 eurós jutalomban részesülnek. A posta és a minisztérium közötti szerződést szenteste előtt két nappal írták alá.

 

A szerződés szerint a minisztérium az aláírást követően köteles negyedmilliárd eurót átutalni a postának, további közel 100 millió eurót pedig február végéig kell folyósítania. Hogy pontosan mekkora összeget is kell majd kifizetni a beoltott 60+ korosztálynak, egyelőre nem tudni, mivel ez attól függ, hogy végül mennyien oltatják be magukat, vagy legalább regisztrálnak a megadott határidőig.

 

A posta minden kikézbesített és a címzett által átvett utalványért 1 eurót és 50 centet kap az államtól. A beoltottaknak a postán kell átvenniük a készpénzt, az utalványok érvényességi ideje 45 nap.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 27 olvasónak tetszik ez a cikk.