Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter csütörtökön kora reggel feleségével együtt elutazott Ománba. A Bubo utazási iroda által biztosított magángépük Pozsonyból szállt fel. Csütörtökön déltől kormányülést tartanak a miniszterek, ami a távolmaradók miatt online valósult meg.

 

Lengvareský útjáról először a Pluska.sk számolt be.

 

Még le sem csengett a Delta-variáns őszi hulláma, de már küszöbön van az Omikron variáns okozta járványhullám, a miniszter mégis jó ötletnek tartotta a külföldi üdülést. Közben a kormány és a közszereplők mértéktartásra szólítják fel a lakosságot, mert az Omikron Nyugat-Európában rekordmennyiségű esetszámot produkál.

 

 hirdetes_810x300  

Lengvarskýt az sem akadályozta meg terveiben, hogy jelenleg is folyik annak a vészhelyzeti egészségügyi ellátási tervnek a kidolgozása, amelyet épp az Omikron miatt vezethetnek be, és amely drasztikus kapacitás-átcsoportosítással számol, illetve az orvostanhallgatók frontvonalba állításával is.

 

Az Egészségügyi Minisztérium azzal reagált a sajtó megkeresésére, hogy Lengvarský idén áprilisi miniszteri kinevezése óta ez az első szabadsága, és hogy minden kiutazásra vonatkozó szabálynak eleget tett, és felvette a harmadik oltást is.

 

Postoj.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.