Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A Pénzügyminisztérium meghosszabbította a harmadik oltásra való bejelentkezés határidejét azok számára, akik szeretnének részesülni a 300 eurós oltási bónuszban. Eredetileg december végéig kellett volna regisztrálnia azoknak, akik igényt tartottak a jutalomra, és legkésőbb január 15-ig fel kellett venniük a  harmadik oltást. Az új határidők szerint azok is megkapják a bónuszt, akik legkésőbb január 15-ig regisztrálnak, és legkésőbb január 31-ig felveszik a harmadik adag oltást.

 

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter elmondása szerint a virtuális váróteremben jelenleg 50 ezer 60 évnél idősebb személy várakozik, 54 ezer másik 60 év feletti már kapott időpontot. A miniszter elégedetlen azzal, hogy naponta csak 6000 nyugdíjaskorút oltanak be az oltási akció keretében. Felszólította az egészségügyi minisztert (aki épp csütörtök reggel utazott el üdülni Ománba), hogy növelje erőfeszítéseit az oltakozás felgyorsítása céljából, és hogy az oltóközpontokban a nyugdíjaskorúak prioritást kapjanak.

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter ománi üdülése kapcsán Matovič elmondta, hogy egyáltalán nem helyesli, ráadásul

 

 hirdetes_810x300  

„kissé déja vu érzésem van, mert egy évvel ezelőtt ugyanígy utazott el szabadsára Dubajba a gazdasági miniszter is, és azzal mentegette magát [amiért nem vett részt a kormány online ülésén], hogy ott nincs internet. Ez nagyon hasonló eset, a két ország meg épp egymás mellett van. Úgy tűnik, mindkét  miniszter szociális autizmusban szenved”

 

fogalmazott.

 

Igor Matovič épp egy nemrég közölt interjújában beszél arról, hogy a harmadik hullám lecsengése után fontolóra kell venni Lengvarský elmozdítását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!