Paszkál
  • HUF: 390.11
  • USD: 1.04
  • 13 °C
  • 21 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Az elmúlt évek legtöbb szilveszteri riasztását mára virradóra kapták a mentősök

A legfiatalabb páciens egy 13 éves fiú volt a Besztercebányai kerületből, aki eszméletlenségig itta magát.

Nyitókép: SITA/AP

 

Az elmúlt évek legtöbb bevetését abszolválták szilveszter éjszakáján a mentősök. Konkrétan 1 702 bevetésük volt, ami 239-cel több, mint az előző évben – tájékozatott Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.

 

„A mentősöket a legtöbb esetben akut hasfájáshoz, nehéz légzéshez és a szívproblémákhoz riasztották“

 

– magyarázta Krčová, aki azt is hozzátette, hogy idén a 155-ös segélyhívó számot is többször hívták, de az operátorok sok hívást konzultációval is meg tudtak oldani.

 

32 esetben pirotechnika által okozott sérüléshez hívták ki a mentősöknek. Ebből kilenc eset a Zsolnai kerületben történt.

 

„A legfiatalabb páciens egy 13 éves fiú volt az Eperjesi kerületből, akinek felrobbant a kezében egy petárda. Szerencsére a sérülése nem járt végzetes következményekkel, a mentősök a helyszínen ellátták“

 

– mondta a szóvivő.

 

Krčová tájékoztatása szerint a mentősöket viszonylag sokszor riasztották alkoholmérgezéses esetekhez is. Ennek kapcsán 51-szer hívták a mentősöket, hat esetben kiskorúakhoz. A legfiatalabb páciens egy 13 éves fiú volt a Besztercebányai kerületből, aki eszméletlenségig itta magát. Mivel az állapota súlyos volt, kórházba kellett szállítani. A mentősök a legtöbb alkoholmérgezéses esetet szintén a Besztercebányai kerületben látták el, itt összesen 11 személynek segítettek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket