Nyitókép: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Végig fogja kormányozni a választási időszakot a koalíció, mondta Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter. A SITA hírügynökségnek adott interjúban a politikus úgy látja, hogy bár a koalíción belül sok minden kérdéses, Eduard Heger (OĽaNO) vezetésével jó esély van arra, hogy kitartson.

 

Sulík szerint akár a Sme rodina nélkül is végig lehetne kormányozni a választási időszakot.

 

„Nehezebb lenne, de őszintébb is, és többünket jobban összekovácsolna. Én mindenesetre nem lennék olyan koalícióban, ahol nem tudnám támogatni a kulcsfontosságú dolgokat. Mi értelme lenne annak?“

 

 hirdetes_300x300  

tette hozzá.

 

A SITA hírügynökség kérdésére, hogy a jövőben hajlandó lenne-e még együtt kormányozni Igor Matovičcsal, nemleges választ adott.

 

„Ha a jövőben olyan koalícióra lenne kilátás, ahol az SaS és az OĽaNO is jelen lehetne, akkor egyikük közülünk abban nem fog részt venni,“

 

válaszolt. Zuzana Čaputová államfő tevékenységét ugyanakkor hasznosnak minősítette.

 

Elmondta, hogy az SaS a Smerrel, az SNS-szel és Marian Kotleba pártjával zárta ki a jövőbeli együttműködést. Peter Pellegrinivel kapcsolatban ugyanúgy válaszolt, ahogy anno Bugár Béla tette a Smerrel kapcsolatban. Hogy „nem tudja elképzelni” a velük való kormányzást. A valóság azonban később megmutatta, hogy az eredmény mégis közös kormányzás lett.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.