Nyitókép:SITA/Jana Birošová

 

Boris Kollár szerint Sulík vélhetően késztetést érez a Heger-kormány szétverésére is.

 

„Ez genetikai adottság nála“

 

– mondta a Smer rodina elnöke.

 

 hirdetes_810x300  

A koalíciónak a Sme rodina nélkül csak 74 szavazata lenne, ami kevés a szükséges, 76 fős parlamenti többséghez, mondta a SITA-nak adott interjúban Boris Kollár (Sme rodina) házelnök.

 

„Azt gondolják, hogy a két párton kívüli képviselő (szerk. megj. Miroslav Kollár és Tomáš Valášek) megszavaznak majd mindent, amit a kormány kitalál? Nem. Egyezkedni, üzletelni kellene velük. Ráadásul ez nem is olyan egyszerű. Egyszer-egyszer lehetséges, hogy összecsődítik az összes koalíciós képviselőt a szavazáshoz, de a normális működés így elképzelhetetlen,“ válaszolt Kollár. Mint elmondta, nem minden törvényjavaslat rendelkezik teljes koalíciós támogatottsággal.

 

A Sme rodina elnöke az interjúban beszélt Richard Sulíkról is. Az SaS elnöke ugyanis karácsony előtt azt mondta, hogy ha a Sme rodinának gondjai vannak a kormány reformjavaslataival, akkor ki kellene lépniük a koalícióból.

 

Kollár erre úgy reagált, hogy Sulík korábban már Iveta Radičová kormányát, az elmúlt esztendőben pedig Igor Matovič kormányát is szétverte, és vélhetőn az Eduard Heger vezette kabinetet is szét akarná verni.

 

Boris Kollár. Kép forrása: SITA/Jana Birošová

 

„Ez egy genetikai adottság lehet nála“

 

– fogalmazott Kollár. A Sme rodina részéről a jövőre vonatkozóan Kotleba pártján kívül nem zárná ki senkivel az együttműködést, saját utódjának pedig a jelenlegi szociálisügyi minisztert, Milan Krajniakot látja.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!