Nyitókép: Körkép.sk

 

Az egészségügyi minisztérium és az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) újdonságot vezetett be a koronavírussal szembeni oltás regisztrációjával kapcsolatban. Immár konkrét napra és órára is foglalhatnak időpontot maguknak azok, akik szeretnék felvenni az oltást.

 

„A regisztrációs rendszer hasonló az eddigihez, csak a formanyomtatvány bővült egy új opcióval, ahol feltüntethetjük a kért napot és órát,“

 

tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

 

 hirdetes_810x300  

A regisztrációnál eddig csak a hozzávetőleges helyszín (kerület, járás) megadására volt lehetőség, az időpontot a rendszer adta meg.

 

A várólistán levők is kérhetnek konkrét időpontot

 

Az új szolgáltatással az oltásra már regisztrált, jelenleg várólistán levők is élhetnek. Az automatikusan kapott időpontot módosíthatják a nekik megfelelő napra és órára.

 

Ha nem élnek ezzel a lehetőséggel, és nem felel meg számukra a megadott időpont, új regisztrációt kérhetnek, mely lehetővé teszi számukra az új időpont megadását. Ha nem talál számára egyetlen megfelelő időpontot sem, törölheti a regisztrációját, és regisztrálhat egy későbbi időpontban.

 

Konkrét időpontot akkor adhatunk meg, ha a regisztrációnál legfeljebb 5 járást tüntetünk fel. Ha ennél több járást jelölünk, a rendszer automatikusan várólistára helyezi és a megadott járáson belül kap időpontot.

 

Pozsony megye január 6-án az 5 és 12 év közötti gyerekek oltását végzi a Téglamezei úton (Slovan stadion) levő oltóközpontban. Az érdeklődők regisztráció nélkül is mehetnek. A gyereknek csökkentett dózisú, a felnőtt vakcinamennyiség egyharmadának megfelelő oltóanyagot kapnak.

 

Körkép.sk/RTVS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!