Nyitókép: .tyzden.sk

 

A Szövetség-Alianciával nem kommunikál, de a Smerből kivált Drucker pártjával, és a magyarellenes Hlinával szövetkezne.

 

Az elmúlt időszakban az SaS körül sunnyogó, a felvidéki magyar politikai egységet anno elsőként szétverő Simon Zsolt szlovák politikai partnereket keres.

 

A parlamenten kívüli, szinte mérhetetlen támogatottságú Magyar fórum elnöke elmondta, hogy senkivel sem szeretne fuzionálni, helyette az együttműködést keresi.

 hirdetes_810x300  

 

Jelenleg épp a Drucker vezette Dobrá voľbával, illetve a KDH leváltott elnökével, Alojz Hlinával.

 

A korrupciógyanús földügyekkel kapcsolatban is említett Drucker eközben a jobbközép pártok összefogásáról beszél.

 

TASR-nek nyilatkozó Simon szerint azért van szükség a szlovák pártokkal való együttműködésre, hogy megakadályozzák Robert Fico visszatérését, és hogy Szlovákiát szakértők irányíthassák.

 

Simon a héten közös politikai performanszt szervezett Alojz Hlinával, melyben rámutattak a disznaira támogatást nyert, majd azóta lemondott Kyseľ mezőgazdasági államtitkár ügyére.

 

A dánokat Szlovákiába beengedő, a külföldi nagy élelmiszerláncoknak megágyazó, oligarchákat kiszolgáló Simon egyenesen arról beszélt, hogy meg kell akadályozni, hogy a mezőgazdaságban korrupció és klientúrák működjenek.

 

Hogy Simonnak e tekinteten milyen megítélése van saját szülőhelyén és szűkebb régiójában, azt a választásokon elért eredményei is jól mutatják.

 

A korábban a Most-Híddal való szorosabb együttműködésről is tárgyalt Drucker ezúttal a Ficoval és Matovičcsal szembeni alternatíva kialakításának fontosságát hangsúlyozta.

 

Simon elmondta azt is, hogy jelenleg nincs semmilyen kommunikáció közte és  a Szövetség-Aliancia tagjai között, mivel azok szerinte nem hívták őt meg a tárgyalóasztalhoz.

 

Simon Bugár Béla leváltása után elsőként hagyta ott az MKP-t, és helyezte kilátásba egy új párt megalakítását. A Most-Híd létrejötte után mezőgazdasági miniszter lett, majd mivel a 2016-os választások után a Smerrel való koalícióban nem kapott miniszteri posztot, kilépett a Most-Hídból is és létrehozta a Magyar fórumot. Új pártja támogatottsága azóta is a kerekítési hiba szintjén mozog.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.