Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Kifogásolja Igor Matovič a TA3 „V politike” című vasárnapi vitaműsorában elhangzott kijelentéseit a szlovák elnöki hivatal, miután az OĽANO vezető politikusa keményen bírálta Zuzana Čaputová államfőt, aki szerinte megkérdőjelezi Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök tekintélyét és a vezetése alatt álló kormánykoalíció működését.

 

Matovič a műsorban azt mondta: Čaputová a kormány megbuktatására törekszik, és ezért ássa alá folyamatosan Eduard Heger kormányfő tekintélyét, gyenge politikusnak bemutatva őt.

 

Matovič beleállt: Őszintén a TA3-ban koalícióról, Čaputováról, az oltásokról, iskolanyitásról, Žilinkáról, előrehozott választásokról (Összefoglaló)

 hirdetes_400x285  

 

Martin Strižinec elnöki szóvivő aláhúzta: Zuzana Čaputová elhatárolódik Matovič azon állításaitól, miszerint az elnök a szlovák kormányválság idején „összedugta” volna a fejét az Amerikai Egyesült Államok nagykövetével.

 

„Ez hazugság, amit Robert Fico talált ki. Az elnöknek nem volt ilyen találkozója.”

 

– hangsúlyozta Strižinec, hozzátéve:

 

„Igor Matovičnak óvakodnia kellene az ilyen nyilatkozatoktól, egyben mérlegelnie kellene, hogy kinek segít azzal, ha átveszi Robert Fico retorikáját és hazugságait.”

 

Teraz/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.