Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Megszüntették a Smer elnöke, Robert Fico ellen decemberben indított eljárást. Ficot a decemberi pozsonyi tiltakozó felvonulással kapcsolatban felbujtással gyanúsították. A hírt maga Fico közölte hétfői sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint az eljárás megszüntetéséről jogi képviselője értesítette.

 

„Amennyiben ez igaz, akkor Hamran, Mikulec belügyminiszter és a többiek durva beavatkozását igazolja, melynek az volt a célja, hogy megakadályozzák a tüntetésen való részvételemet”

 

– jelentette ki Fico.

 hirdetes_810x300  

 

A rendőrség szintén megerősítette, hogy a Pozsonyi Kerületi Ügyészség felügyelő ügyésze megszüntette a felbujtás gyanúja miatt indított eljárást, de az ügyet még nem zárták le.

 

A Smer elnökét 2021. december 16-án vezette el a rendőrség a pozsonyligetfalui Tyrš rakpartról, röviddel a tiltakozó felvonulás kezdete előtt. A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a bűnüldöző szervek indítványozására vezették el a Smer elnökét. Kihallgatása után Robert Fico azt mondta, felbujtás gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. Az ellenzéki politikus az egészet kitalációnak nevezte, hangsúlyozva, hogy senki sem akart feszültséget kelteni.

 

Štefan Hamran ideiglenesen megbízott országos rendőrfőkapitány elutasította az ügy bárminemű politizálását. Hangsúlyozta, hogy a tervezett tiltakozás idején veszélyhelyzet volt érvényben, amit nem lehet megszegni, illetve annak megszegésére sem lehet bujtogatni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!